Wat is Channel management in de Hotellerie?

0
30
blog placeholder

Channel management gaat over de elektronisch distributie voor de hotellerie. Want zeg nou eerlijk, een van de grootste uitdagingen van een hotellier is het inzichtelijk krijgen van alle boekingen die worden gedaan. Fouten op dit gebied kunnen heel kostbaar zijn. Als er boekingen niet goed geregistreerd zijn dan zit jij als hotelhouder met dubbele boekingen, zeurende klanten die niet terugkeren en een potentieel verlies van omzet. Dit wil je dus te allen tijde voorkomen. Om dit probleem te voorkomen is er software ontwikkelt die al jouw reserveringen trackt. Deze Channel Management Software kan ingezet worden door iedere hedendaagse hotelier. Het maakt hierbij niet uit of je een klein lokaal hotel runt of een enorme hotelketen bent die wereldwijd opereert. Ieder hotel zit met boekingen die gemaakt worden en dat betekent dat er een systeem moet zijn om deze boekingen te ordenen en verwerken. Vaak worden kamers via een enorm aantal kanalen aangeboden, waardoor het bijhouden van alle reserveringen een vak apart is geworden. Dit red je niet meer alleen met pen en papier. Maar wat zijn de oplossingen voor dit probleem?

Een hotel management systeem biedt overzicht
Met een hotel management systeem kan je alle verkoopkanalen overzichtelijk maken in één mooi overzicht. Alle reserveringen worden beheerd in een systeem die precies bijhoudt vanuit welke kanalen deze boekingen zijn gekomen. Een systeem zoals dat van RezExchange wordt al door veel hotelliers wereldwijd ingezet. De werking van zo’n systeem is relatief eenvoudig uit te leggen. De reserveringen vanuit alle kanalen worden makkelijk bijgehouden in een eigen database die werkt via een PMS connectie. Maar is het dan niet moeilijk om de reserveringen die vanuit al deze verschillende kanalen gemaakt worden te koppelen aan een eigen database? Maar eigenlijk vrijwel alle belangrijke kanalen zijn te koppelen via PMS aan de eigen database. Reisagentschappen gebruiken bepaalde systemen om de reserveringen bij te houden. Deze zijn eigenlijk altijd te koppelen aan de Channel Management Software. Maar ook Centrale Reserveringssystemen van Hotelketens kunnen aangesloten worden op de software, en ook de eigen reserveringsmodule van een website kan vaak probleemloos erop worden aangesloten. Je ziet ook dat de module compatible is met een groeiend aantal websites en portals waarop hotelovernachtingen aan worden geboden.

Het voordeel van RezExchange is dat alle platformen worden gelinkt aan de beschikbaarheid van uw hotel. Dit houdt in dat de beschikbaarheid gekoppeld is aan iedere platform dat overnachtingen voor uw hotel aanbiedt. Door alle platforms toegang te geven tot de hele inventaris van uw hotel door middel van deze software, loopt u nooit het gevaar dat uw hotel overboekt raakt. Channel Management Software is dus een onmisbaar software programma voor ieder hotel dat zijn boekingen serieus en overzichtelijk wilt registreren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here