Hoge werkloosheid tijdens de economische crisis

0
7
blog placeholder

De laatste cijfers komen uit juni 2013. Hieruit blijkt dat het hoge werkloosheidcijfer opnieuw gestegen is. Het aantal werklozen in ons land staat nu op 659.000. Het aantal werklozen met een WW uitkering is sinds mei wel afgenomen naar 378.000. Bij de 55 plussers namen het aantal mensen met een WW uitkering juist toe. Er kwamen 44.000 nieuwe uitkeringen bij. Toch werden er 46.000 beëindigd omdat ze opnieuw werk hadden gevonden.

Tijdens de economische crisis komen er alleen nog mensen bij die werkloos zijn. Het aantal ligt nu zelfs op 15.000 mensen per maand. Ondanks de hoge werkloosheid tijdens de economische crisis lijkt het aantal werklozen iets af te nemen. Eind 2012 was de stijging op een hoogtepunt. Toen steeg het aantal werklozen nog een stuk sneller dan in 2013. Ondanks alles blijft het aantal werklozen stijgen en neemt dit aantal helaas niet af. Dit heeft alles te maken met de sterke economische crisis waarin we nog steeds zitten. Het aantal werklozen onder jongeren in Nederland blijft al wel een tijdje stabiel. Het is vooral de groep 25 tot en met 65 jaar waarbij het aantal werklozen enorm is gestegen. Volgens de ministers moet er de komende tijd meer worden geïnvesteerd in de oplopende werkloosheid. Er moet niet alleen gesproken worden over bezuinigingen. Het is vooral belangrijk dat er gesproken wordt over een investering in de werkloosheid. Zo kan het aantal werklozen zoveel mogelijk worden beperkt en dit is uiteindelijk beter voor de staatskas.

Het laatste nieuws is dat het kabinet nu de zelfstandigen zonder personeel zwaarder wil belasten. Hetgeen vreemd is omdat het worden van een zzper nog steeds populair is nu de werkloosheid groot is. Mensen die niet snel een baan kunnen vinden starten wel vaak een eigen bedrijf. Het is de bedoeling om in 2015 de lasten voor zelfstandigen te verhogen met circa een half miljard euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here