Hoe stel ik een goede brief op?

0
7
blog placeholder

We beschrijven in deze tekst een zakelijke brief. Ook zijn er naast de zakelijke variant ook persoonlijke brieven, maar daar gaan we in deze tekst niet op in. Voor een formele brief kunt u echter dezelfde stappen volgen als beschreven in dit artikel.

De zakelijke brief opstellen

Een zakelijke brief gebruikt men om iets zakelijks vast te stellen, bijvoorbeeld een afspraak, voorstel of overeenkomst. Het is dan ook belangrijk om beleefd de praten en de ontvanger met ‘u’ aan te spreken. In de brief wordt kort beschreven wat er wordt gevraagd van de ontvanger en er wordt geen overbodige tekst gebruikt. Er wordt dus kort en bondig geschreven en het is de bedoeling dat het een goede indruk achterlaat.

De indeling van de brief

De indeling voor een zakelijke brief opstellen bestaat uit drie onderdelen: de inleiding, het middenstuk of de kern en de afsluiting. De indeling van het opstellen van een zakelijke brief is zeer belangrijk.
Aan het begin van een zakelijke brief staat een inleiding, dat houdt in dat u aangeeft waarom u deze brief schrijft en wat de bedoeling ervan is.
Het middenstuk of de kern moet de meeste informatie bevatten en hier deelt u mee of legt u uit wat het probleem of eventueel de oplossing ergens voor is.
Ten slotte moet de afsluiting een verzoek of vraag bevatten, waardoor de ontvanger weet wat hij als reactie op de brief moet doen, bijvoorbeeld een spoedig antwoord. En als laatste kunt u afsluiten met een groet, uw naam en eventueel uw persoonlijke gegevens.

Meer informatie over het opstellen van een goede brief is te vinden op http://www.briefopstellen.com en op http://www.zakelijkebriefvoorbeeld.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here