Hoe je een webwinkel moet presenteren

0
5
blog placeholder

Wat is e-commerce

Online marketing gaat om het gevonden worden. Potentiële klanten zoeken online en zijn actief op social media. Daarnaast ontvangen ze via mail of andere bronnen informatie over de webwinkel. Wanneer deze klanten de webwinkel vinden moet deze klanten behouden worden. Dit kan door onderscheid te maken van de rest van de webwinkels door de uitstraling en het design van de webwinkel. De webwinkel moet indruk maken. Wat heeft webwinkel concreet te bieden aan zijn of haar doelgroep.

Welke doelgroep

Eerst moet de doelgroep bepaald worden. Vaak is er geen match tussen de klanten en de doelgroep. De zoekers online zijn niet altijd de mensen die kopen, beslissen of de gebruikers van de producten van de webshop. Het is dan belangrijk de trefwoorden van de doelgroep te vinden. Via Google analytics zijn deze zoekwoorden te achterhalen Deze zoekwoorden zorgen voor langere wesite sessies. Via andere bronnen in Google kan men achterhalen waar veel concurrentie op zit. De juiste trefwoorden vinden en hierop gevonden is essentieel.

De eerste indruk bij een webwinkel

De webwinkel moet een perfecte eerste indruk maken die direct leidt tot concrete aankopen, aanvragen en nieuwe klanten. De aanspreektoon van de website is daarbij een belangrijk punt. Een nieuwe bezoeker voelt zich direct thuis of is direct weer weg. Die laatste groep behoort tot het zogenaamde bouncing percentage. Een bezoeker moet direct de bedoeling van de webshop snappen en weten wat er te koop is. Er is een verschil met andere aanbieders. De klant moet geprikkeld worden tot bestellen. De vriendelijke laagdrempeligheid zorgt voor actie. Bijvoorbeeld door een gratis kennismakingsgesprek, een gratis dienst of een proefmonster aan te bieden. Zo worden potentiele klanten nieuwsgierig.

Evenwicht in de webwinkel

De e-commerce vertalen naar de webwinkel gaat door middel van het design, de conversiepaden, de trefwoorden en last but not least de indeling en de teksten. Het is ook belangrijk om een websitescript te bedenken. Dit script bevat de uitgestippelde paden die de bezoekers volgen in de webwinkel. Op die manier kan het aantal bezoeken precies gemeten worden.

De header bovenin de site is ook heel belangrijk. Die vertelt een verhaal. Deze moet net als het logo duidelijk zijn om de gewenste indruk te geven. De daaronder liggende pagina’s hebben dezelfde functie en zijn afgestemd op de header. Het totaal plaatje van de website moet in evenwicht zijn waardoor de aantrekkingskracht stijgt met als gevolg een betere positionering op de markt. De potentiële klanten blijven dan hangen en gaan daadwerkelijk tot actie over. Overige bezoekers worden dan daadwerkelijk klanten. Marking voor webshops zorgt ervoor dat bezoekers doen wat de webwinkel wil en dat de site beter begrepen wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here