Het starten van een eigen bedrijf

0
11
blog placeholder

Allereerst is het van belang om een bedrijfsvorm te kiezen. Veel bedrijven die net beginnen zullen kiezen voor een eenmanszaak of een vennootschap onder firma.  Bij een eenmanszaak start je alleen het bedrijf. Indien je het bedrijf met meerdere personen wilt beginnen kun je kiezen voor een vennootschap onder firma. Voordat je kiest welke bedrijfsvorm je kiest is het handiger om een bedrijfsplan om te stellen. In dit plan komen de diverse aspecten aan bod die van belang zijn voor het opzetten van je bedrijf. Je beschrijft je onderneming, je doelstellingen, financiële planning van het bedrijf en nog veel meer zaken. Indien je een investering nodig hebt van bijvoorbeeld een bank, zal al snel om een dergelijk bedrijfsplan worden gevraagd.

Als je het bedrijf inschrijft bij de kamer van koophandel zul je ook automatisch bericht krijgen van de belastingdienst. Je dient immers omzetbelasting te betalen over de diensten die je levert of de producten die je verkoopt. Daarnaast zul je ook inkomstenbelasting moeten afdragen.

Het is ook zaak om goed na te denken over je werkplek. Start je dit vanaf huis? Of pak je het direct professioneel aan en huur je een kantoorruimte. Tegenwoordig kun je voor 300 euro per maand al een mooie kantoorruimte huren. Zakelijk en Prive wordt hierdoor beter afgescheiden en voor je eventuele klanten is een kantoorruimte natuurlijk meer representatief dan een zolderkamertje.

De genoemde aspecten is slechts een klein deel die van belang  zijn bij de start van je eigen onderneming. Op onze website kun je alles eens goed nalezen. Je vindt hier alle informatie die nodig is bij het starten van je bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here