Het belang van goede visitekaartjes afgeven

0
21
blog placeholder

Ben je ondernemer dan weet je vast dat het in deze economisch slechte tijd niet makkelijk is om nieuwe klanten te vinden voor je bedrijf. Adverteren zoals het vroeger ging in de krant wil vaak niet meer baten en als fysieke winkel heb je het moeilijk omdat veel mensen liever online kopen in plaats van naar de winkel te komen.

Daarom is in deze tijd het onderscheiden nog meer van belang als ooit. En dan niet alleen onderscheiden in de producten, diensten en service die je de klant levert maar ook in de uitstraling, vindbaarheid en toegangkelijkheid van jouw bedrijf.

Als ondernemer is het naast onderscheiden ook steeds belangrijker om een groot netwerk op te bouwen. Veel ondernemers gaan hiervoor naar netwerkbijeenkomsten en sluiten zich aan bij ondernemersverenigingen.Dit zijn de juiste locaties om enthoisaste mede-ondernemers te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen. Probeer bij een dergelijke bijeenkomst alleen niet direct je gegevens bij iemand onder zijn neus te schuiven in de zin van een visitekaartje. Misschien heeft deze persoon namelijk niet eens de behoefde om ook maar iets van jouw bedrijf af te nemen. Daarom kan het bepalen van de behoefde van die persoon als een beslissingsmoment opleveren of je nu wel of niet jouw visitekaartje achterlaat.

Als je dus echt gaat kijken hoeveel visitekaartjes je uiteindelijk per jaar geeft aan mensen waarvan je denkt dat deze mensen ze ook echt gaan gebruiken zullen dat er hooguit 50 tot 100 zijn.

Zelfde uitstraling
Zowel je website, jijzelf, je visitekaartje en huisstijl moet alijd uitdragen wat je als bedrijf wilt uitstralen richting je klanten. Het is van belang dat je altijd en overal op de zelfde manier communiceert en atlijd met een bepaalde mate van herkenbaarheid en wederkering. Laat dus bijvoorbeeld zowel op je website, visitekaartje, in je mailafsluiting als op je bedrijfsauto het logo en het belangrijkste kernpunt van jouw bedrijf terugkomen.

Uniek visitekaartje
Als ondernemer wil je natuurlijk opvallen tussen alle andere collega-ondernemers dus moet je ook voor jezelf bedenken waarom een ander voor jou zou moeten kiezen bij een opdracht. Een mooi voorbeeld kan zijn een visitekaartje gemaakt van uniek materiaal. Deze zal in de bureaula al snel opvallen tussen alle andere visitekaartjes en mensen zullen jou vooral onthouden als die man of vrouw met dat aparte visitekaartje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here