Groene energie in Nederland

0
12
blog placeholder

Het onderzoek
Bij het onderzoek werd er gekeken naar de zogenaamde energiedriehoek. Deze bestaat uit duurzame ontwikkelingen, stabiele energievoorzieningen en economische groei. Bij stabiele energie werd er gekeken naar de toegang tot de energie en leveringszekerheid. De duurzame ontwikkeling heeft veel te maken met het reduceren van CO2 uitstoot en de economische ontwikkeling met de intensiteit van energieprijzen voor de consumenten.

Resultaten van Nederland

Nederland blijft vooral achter op het gebied van economische groei en op duurzaamheid. Op beide vlakken kreeg ons land een matige score. OP het gebied van stabiele energie scoorde Nederland wel goed. Door de matige score is Nederland terug te vinden op een 41ste plek en wordt het omringd door landen, zoals Thailand en Azerbeidzjan. De meeste ‘rijke landen’ zijn echter terug et vinden in de bovenste regionen van het onderzoek. Nederland staat daarmee op een plek die niet past bij de mogelijkheden. Zelfs een land als Polen, economisch in opkomst, bleef ons land voor.

De beste landen

De koploper van de gepubliceerde lijst is Noorwegen. Het land wordt gevolgd door Zweden en Zwitserland. In de top tien zijn vooral de rijke landen terug te vinden. Volgens de onderzoekers is dat te verklaren door de mogelijkheden die deze landen hebben. De landen met hogere inkomens doen hebben over het algemeen een goed energiesysteem. Daarnaast is de ontwikkeling in deze landen erg groot. Er wordt veel geïnvesteerd in nieuwe en alternatieve energiebronnen, waardoor ze hoog scoren als het om de toekomst gaat.
Nederland is volgens het onderzoek dan ook nog niet klaar voor een stabiele en groene energietoekomst, maar of dit gevolgen heeft voor ons land, wordt in het onderzoek niet vermeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here