Google kijkt ook naar de content van je website of webshop

0
5
blog placeholder

Bij zoekmachine optimalisatie ging het vroeger over hele simpele dingen als pagina titels en zoveel mogelijk links naar je website te krijgen. Tegenwoordig is Google echter een stuk ‘slimmer’ geworden en kan het ook de content van een website pagina lezen en beoordelen. Met de content van een website wordt eigenlijk alles bedoeld wat er op een website te vinden is voor de website bezoeker; dus tekst, afbeeldingen en links naar andere websites.

Het meest belangrijke gedeelte van content is tekst; veel website bezoekers zijn op het internet op zoek naar informatie of antwoorden op hun vragen en hierbij is tekst erg belangrijk. Bij zoekmachine optimalisatie is het dan ook belangrijk om niet zomaar een lap tekst op een website neer te zetten; het gaat er ook om wat er precies op de website staat en hoe dat wordt weergegeven. Worden er duidelijke tussenkopjes gemaakt zodat de bezoeker snel zijn informatie kan vinden of staat alle tekst achter elkaar, zonder witregels, op de website waardoor het voor bezoekers erg lastig is om informatie te vinden.

Zoals gezegd moet de tekst dus kwalitatief zijn en moet er ook genoeg tekst zijn. Hoeveel tekst er precies op een pagina moet om door Google als kwalitatief gezien te worden is erg lastig te bepalen. Wel is bewezen dat te weinig tekst in ieder geval niet goed gewaardeerd wordt door Google. Bij zoekmachine optimalisatie wordt vaak een vuistregel van minimaal 500 woorden gebruikt, echter gaat het er wel om dat deze 500 woorden dan wel de informatie geeft die websitepagina beloofd te geven.

Al met al is het erg lastig om de juiste content te creëren die Google als kwalitatief wordt gewaardeerd waardoor uw website hoger in Google komt te staan. Vele tekstbureaus die vroeger voor kranten teksten leverden richten zich nu alleen nog maar op website teksten en het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Het kan erg nuttig zijn een professioneel bedrijf eens naar de content van uw website te laten kijken om zo uw website te laten optimaliseren voor Google.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here