Goedkope WordPress-website in enkele stappen

0
3
blog placeholder

WordPress het platform voor uw website

Websites zijn de basis voor een succesvolle onderneming. Er zijn meerdere wijzen waarop u een nieuwe website kunt opzetten. Het gebruiken van voorgeprogrammeerde websitesoftware is een van de meest gebruikte methodes om goedkoop een website te bouwen. WordPress wordt door steeds meer bedrijven gebruikt, vanwege de lage kosten en de hoge gebruiksvriendelijkheid. In dit artikel vindt u tips om in enkele stappen een goedkope WordPress-website te maken, voor slechts enkele honderden euro’s.

Het design van een WordPress-website

Design is een belangrijk element in het opzetten van uw WordPress-websites. Er zijn speciale themes beschikbaar voor WordPress, welke gratis te gebruiken zijn of te koop voor enkele tientallen euro’s. Het nadeel van deze themes is dat iedereen deze kan gebruiken, uw website kan er dus exact hetzelfde uitzien als de website van uw concurrenten.

Een goede methode om een uniek design voor uw WordPress-website te krijgen is door allereerst een design te bestellen. Webdesigners ontwerpen een website eerst in PSD, dit is de bestandsnaam van Photoshop-bestanden. De designer maakt uw website volledig naar wens in Photoshop, zodat u precies kunt zien hoe uw website eruit zal zien. De kosten voor het laten maken van een ontwerp in Photoshop ligt op enkele honderden euro’s, afhankelijk van uw designer en de tijd die deze erin steekt kan deze prijs variëren.

PSD om laten zetten naar theme

Zodra de designer uw PSD geleverd heeft kunt u deze tegen een lage prijs om laten zetten naar WordPress. Op http://www.PSDnaarWordpress.net kunt u uw PSD insturen en binnen enkele dagen wordt deze voor u handmatig omgezet naar een WordPress-theme. Deze theme kunt u dan zelf installeren op uw WordPress-website. De kosten voor het laten omzetten van uw PSD-bestand naar een theme starten vanaf 249 euro.

Uw WordPress theme installeren

De laatste stap is het installeren van uw WordPress theme. Dit is een gemakkelijke stap, en kost maximaal een minuut. Door in te loggen op uw WordPress website, vaak uw URL gevolgd door /wp-admin.php, (voorbeeld: http://site.nl/wp-admin.php) kunt u starten met de installatie. Klik op “Weergave” en klik op het veld waarin u kunt zoeken naar bestanden in uw bibliotheek. Selecteer de theme, geleverd als .zip-bestand, en upload deze naar uw WordPress-website. Afhankelijk van de grootte van het bestand kan dit enkele seconden duren. De theme staat nu op uw server. U hoeft nu slechts nog de theme zelf te installeren, en deze zal dan direct weergeven worden op uw website. U heeft nu een volledig unieke WordPress-website, en dat voor slechts enkele honderden euro’s. De kosten voor een PSD liggen gemiddeld op 200-300 euro, gecombineerd met de 249 euro voor het laten omzetten naar een theme komen de totaalkosten op ongeveer 500 euro.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here