Geld verdienen met thuiswerk

0
48
blog placeholder
Thuiswerk & thuiswerken
Thuiswerk kan eigenlijk in twee groepen onderverdeeld worden. Allereerst is er het eenvoudige en ongeschoolde werk waar geen opleiding voor nodig is: het klassieke thuiswerk.  Een aantal voorbeelden zijn: inpakken, ompakken, licht montagewerk, labelen en enveloppen vullen.  De tweede groep is het thuiswerken; dit is kantoorwerk dat thuis achter de computer gedaan wordt.
 
Betalen?
Als men op het internet zoekt staan er legio websites die de indruk wekken dat er veel werk voorhanden is. Maar al snel zal duidelijk worden dat dit reuze meevalt. Wil men vacatures zien dan moet men betalen. Dit gebeurt door een abonnement af te sluiten, door een ‘starterspakket’ te kopen of nieuwsgierige klanten moeten een duur  telefoon/sms nummer bellen voor verdere informatie.  Na betaling vallen de aangeboden banen bijna altijd tegen. In het starterspakket zullen bijvoorbeeld werkzaamheden staan die men gratis op het internet kan vinden of waarin algemene tips beschreven staan om thuiswerk te vinden.  Het advies is dan ook om niets te betalen om enig werk te verkrijgen. 
 
Waarom is er zo weinig inpakwerk?
Een logische reden is dat veel eenvoudig werk in de loop van de jaren naar het goedkopere buitenland is verhuisd. Ook gaat veel inpak/ompakwerk naar de sociale werkplaatsen. In de werkplaats werken veel mensen die simpel  werk snel kunnen afleveren voor een goedkope prijs. Tenslotte vinden bedrijven het natuurlijk niet leuk als hun klanten zouden weten dat een bepaald product door thuiswerkers is gemaakt. Ze gaan dan ook niet openlijk adverteren dat ze thuiswerkers zouden kunnen gebruiken.
 
Emailtjes lezen & Enquetes
Het werk levert geen grote sommen geld op maar varieert van enkele tientjes tot honderden Euro’s per jaar. De emailprogramma’s geven spaarpunten voor het klikken op links. Een emailtje klikken (wie leest de emails echt?) levert maar weinig op; een cent. Wat veel meer geld oplevert zijn aankopen via het programma.  Bijvoorbeeld als men bij Wehkamp iets koopt dan krijgt men tot bijna 3% korting die in spaarpunten worden uitgekeerd. Bol.com geeft korting in spaarpunten  tot 2,1%.  Blokker geeft zelfs tot 5% korting op zijn producten.  Bijna alle bekende winkels en bedrijven in Nederland doen mee; het zijn er in totaal zo’n 1500. 
 
Kantoorwerk
Kantoorwerk thuis wordt ook wel Het Nieuwe Werken genoemd. Tien jaar geleden dacht men dat het werk hard zou groeien maar in de praktijk valt het nog mee. Veel bedrijven zijn al met thuiswerken begonnen maar wel met mate. Er is toch nogal wat weerstand: kunnen werknemers wel omgaan met zoveel vrijheid? Meer info op thuiswerk.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here