Geef uw klanten een geheugensteuntje

0
18
blog placeholder

Waarom moet u naamkaartjes ontwerpen?

Het naamkaartje, ook wel visitekaartje genoemd, is het geheugensteuntje waardoor uw klanten u en uw gesprek met hen gemakkelijker kunnen herinneren. Met andere woorden zijn zulke kaartjes handig om uw professionele contact met de klant ook na het gesprek mogelijk te houden. Immers weet de klant hoe u direct te bereiken bent. Toch is het belangrijk dat het kaartje er opvallend uitziet, want heel veel mensen uit de zakenwereld krijgen enorm veel van deze kaartjes. Ook moet het kaartje er professioneel uitzien, want een te origineel visitekaartje zal uw klant eerder afschrikken dan warm maken om bij u te bestellen of een contract aan te gaan.

Gebruik de kostbare ruimte nuttig

Een naamkaartje is klein. Daarom is het aangeraden om enkel de meest nodige informatie op het kaartje te zetten. De truc is immers zoveel mogelijk te vertellen, maar het ook zo aangenaam mogelijk te houden. Kies daarom voor slechts een aantal gegevens, dat u op het kaartje wil zetten, en verspreid deze over de twee zijden. Enkelzijdige naamkaartjes zijn vandaag de dag not done, want het komt helemaal niet professioneel over. Het lijkt immers of u te arm bent om ook de achterzijde te laten bedrukken. De gegevens die het duidelijkste op het kaartje moeten staan zijn de bedrijfsnaam, uw voor- en familienaam, telefoon, e-mail en website. Indien er dan nog plaats is, kunt u er eventueel het logo en/of de slogan van uw bedrijf bij plaatsen.

Geef uw naamkaartjes een mooi ontwerp

Natuurlijk blijft het voornaamste doel van de visitekaartjes uw klanten op een efficiënte manier uw contactgegevens door te geven. Maar vergeet niet dat heel veel mensen een hele grote stapel van zulke kaartjes hebben liggen in een bureaulade waar de kaartjes eenmaal ingestopt er niet vaak meer uitgehaald worden. Een aantrekkelijk ontwerp geeft uw kaartje het nodige om de klant warm te maken. Waak er wel altijd over dat het kaartje er professioneel uitziet. Indien nodig kunt u uw kaartjes laten ontwerpen door een grafisch ontwerper. Zo weet u zeker dat uw naamkaartjes er steeds aantrekkelijk én professioneel uitzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here