Flexibele wandsystemen als oplossing

0
51
blog placeholder

De nieuwe indeling kan gemakkelijk tot stand worden gebracht door gebruik te maken van losse of flexibele wanden en dit al dan niet met eenvoudig te segmenteren elementen. Het is goedkoper dan een verbouwing maar het resultaat mag zeker gezien worden.

De flexibele scheidingswanden en segmenten kunnen op hun beurt aangevuld worden door aangepast meubels die ook als architectonisch scheidingselement kunnen dienen. Het doel van dit hele gebeuren is om een vernieuwde werkplek te creëren dat overeenstemt met de organisatie en het tempo van zijn werknemers kan oppakken.
Zowel architecten als interieur architecten gebruiken deze methode al langer en ze zijn vaak zeer creatief met het creëren van ruimtes en werkplekken binnen een bepaalde ruimte. Mede door die creativiteit bestaat er scheidingswanden in alle vormen en maten in allerlei materialen. Zo heb je bijvoorbeeld glazen wanden die schermen je af zonder je te isoleren van de buiten wereld. Of mobiele wanden die je makkelijk kan verschuiven om zo in enkele minuten een ruimte groter of kleiner te maken.
Flexibele wanden hebben buiten het feit dat ze goedkoper zijn dan vaste scheidingswanden als de houtskeletbouw en metalstudbouw ook nog andere voordelen. Het renoveren van een kantoorpand mag niet te lang duren. De makkelijke bevestiging van een flexibele scheidingswand is dus een groot pluspunt. Bovendien worden de wanden kant en klaar geleverd en kunnen ze achteraf nog verplaatst en hergebruikt worden. Hoewel je zou denken dat de systeemwanden de ontwerper in zeker zin moet beperken is niet minder waar. Dankzij allerlei ontwikkelingen en innovaties binnen scheidingswanden kan elke ontwerper zijn creativiteit de vrije loop laten gaan. Zo kan je bijvoorbeeld kasten in een glazen wand plaatsen, waardoor deze lijken te zweven. Met glas kan je makkelijk een transparante maar fysieke scheiding in ruimten creëren.
Toch brengen flexibele scheidingswanden ook wat nadelen met zich mee. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je als bedrijf beter overweegt om vaste wanden te laten plaatsen. Flexibele wanden kunnen is sommige gevallen namelijk duurder uitkomen. Wanneer je een permanente opdeling wilt zonder al te veel onderhoud of herstellingen dan bestaat de oplossing eerder uit vaste wanden.
Daarnaast kan je met mobiele wanden niet alles bereiken. Het aanbod mag dan wel groot zijn, het is niet onbeperkt. Sommige vormen kan je enkel verkrijgen door middel van een gebouwde wand.
Enkel wanneer de klant enkel een standaard formaat wand verkiest komen flexibele wanden in aanmerking. In principe zijn daarbij vrijwel alle typen afwerkingen mogelijk en bovendien is het wegwerken van leidingen en elektra vele malen eenvoudiger.
Dankzij de de mobiele scheidingswand hoeft je kantoor in ieder geval niet meer onder te doen op vlak van flexibiliteit. In de uiterste vorm hoeft er op deze manier niet tot nauwelijks nog opnieuw gebouwd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here