Feesten op locatie? Denk dan hieraan!

0
25
blog placeholder

Afspraken over de catering

Een feest is natuurlijk pas geslaagd als er lekkere hapjes en drankjes voorradig zijn. Aangezien een goed drankarrangement super belangrijk is, is het wel zaak dat je de juiste hoeveelheid drank en de juiste drank in huis hebt. Goede afspraken zijn hiervoor super belangrijk. Wanneer je slechte afspraken maakt kan dit namelijk zorgen voor een zure nasmaak. Dit heeft onder andere te maken met extra kosten, te weinig drank en hapjes of met aangeschoten mensen. Zorg dus dat je afspraken maakt over hoeveel drank er geschonken wordt op je feest, hoe mensen de drankjes aan de bar kunnen bestellen (denk hierbij aan consumptiebonnen of muntjes) en maak duidelijke afspraken wat er gebeurt wanneer de bonnen op zijn. Kun je dan voor een kleine extra prijs meer drank en hapjes bestellen of wordt er bij de locatie zeer strak ingekocht.

Afspraken over apparatuur

Goede afspraken maken over apparatuur zijn super belangrijk. Zorg ervoor dat er duidelijk is over welke apparatuur je gratis mag gebruiken en voor welke apparatuur er extra kosten in rekening worden gebracht. Ga je bijvoorbeeld een te gek themafeest organiseren? Dan is de kans groot dat je een lichtbord wilt gebruiken met allerlei toffe toeters en bellen. Zorg er dan voor dat je de juiste apparatuur tot je beschikking hebt tijdens het feest.

Afspraken over extra personen

Locaties baseren hun prijs vaak per persoon. het kan echter zomaar voorkomen dat er last minute zich extra personen aanmelden. Dan is het wel belangrijk dat je goede afspraken maakt over of dat allemaal mogelijk is of dat er dan extra kosten in rekening worden gebracht. Als er extra kosten in rekening worden gebracht, hoeveel bedragen die extra kosten dan en wil je deze kosten betalen. Vaak is dit we afhankelijk van het totale aantal dat zich in eerste instantie heeft aangemeld. Wanneer je een feest organiseert voor meer dan honderd personen zullen ze over een extra persoon niet zo moeilijk doen. Wanneer je echter een feest organiseert voor tien mensen, dan is een persoon extra in verhouding vaak een groter aandeel en dus kun je eerder rekenen op extra kosten.

Geniet en heb plezier!

Een leuk en te gek feest geven moet bovenal natuurlijk gewoon leuk zijn. Zorg ervoor dat je tijdens de dag van het feest vooral geniet. Gelukkig komt dat met bovenstaande tips zeker helemaal goed. Veel plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here