Ergonomisch verantwoord werken is belangrijk

0
4
blog placeholder

Veel bedrijven geven ergonomie op de werkplek nog te weinig aandacht. Veel aandacht wordt gegeven aan de capaciteiten van een werknemer, maar een goede en ergonomische werkomgeving wordt vergeten, terwijl dit juist voor een groot gedeelte meedraagt aan de gezondheid en productiviteit van een werknemer. Ook zzpers denken wel af te kunnen met een eenvoudige werkomgeving en geven hier geen aandacht aan.

Voorkom lichamelijke en psychische klachten

Vele lichamelijke en psychische klachten vinden de oorsprong op het werk. Dit kan liggen aan collega\’s een drukke werkomgeving of het kantoorpand zelf. Vele lichamelijke klachten komen door een verkeerde werkplek. Een veel gehoorde klacht zijn bijvoorbeeld de lage rugklachten, terwijl dit in vele gevallen eenvoudig opgelost kan worden door het aanschaffen van een goede bureaustoel. Ook staat het beeldscherm vaak niet op jui! ste hoogte waardoor nekklachten ontstaan. Belangrijk is dus voor zowel de werknemer als de werkgever om te kijken of de werkplek goed ingericht is. Wellicht is het zelfs verstandig om hier een professional voor langs te laten komen die ergonomisch advies kan geven.

Enkele simpele tips om jouw werkplek goed in te richten:

  • Zorg ervoor dat de armleggers van je bureaustoel op dezelfde hoogte zitten als je bureaublad of net iets eronder zodat je goed kunt aanschuiven aan je bureau.
  • Ga helemaal naar achteren zitten in je stoel zodat je onderrug goed ondersteund wordt
  • Zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte zit en je niet omlaag of omhoog moet kijken
  • Zet je benen in een hoek van 90 graden op de grond

Samenvattend kun je stellen dat ergonomisch verantwoord werken zorgt voor een hogere arbeidsproductiviteit en voorkomt dat er lichamelijke klachten optreden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here