Een goed CV maken

0
15
blog placeholder

In een brief vooraf vertelt u uw motivatie van uw sollicitatie, in uw CV staat duidelijk uw werkervaring en opleidingen. Er zijn ook vele mogelijkheden om op internet te zoeken voor een gratis te maken CV.

Het CV en de motivatiebrief 

Op basis van een goede CV wordt u uitgenodigd, dus vooral goed gemotiveerd zijn, is belangrijk. Waarom wilt u deze baan, wees duidelijk in uw brief hierover. In uw CV kunt u een doelgerichte informatie geven over uw zelf. Wanneer u deze baan wilt dan moet er duidelijk een overtuigingskracht naar voren komen. Zorg dat de stijl en inhoud van uw brief er goed uitziet, dat de brief opvalt, want u bent de beste voor deze baan. Leg uit waarom u deze functie wilt hebben, verkoop jezelf, maar niet overdrijven.
Maak aan het eind van de brief duidelijk dat u op gesprek wilt komen voor een nadere toelichting voor uw motivatie. Online worden veel mogelijkheden aangeboden over en CV student en de sollicitatiebrief en het gesprek.

De opmaak  van een goed CV

Voor het schrijven van een CV in een Word-bestand, is de lettertype Times New Roman eigenlijk wel de mooiste en eigentijds. Zoek eventueel op internet, welk voorbeeld voor een lay-out u kunt gebruiken voor de opmaak van uw CV. Let wel op spelfouten en formuleerfouten, want dit staat erg slordig in uw CV.
Een CV maken is niet zo moeilijk.
Aan het begin van uw CV staan altijd uw contactgegevens. Dat zijn uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. Bij de contactgegevens kunt u ook uw leeftijd vermelden.
Vermeld uw werkervaring en opleidingen. Schrijf in een omgekeerde tijdsvolgorde van nu naar vroeger. Soms is het ook overzichtelijk om in een CV te melden dat u bijvoorbeeld ervaring hebt met leidinggeven aan een team.
Als u een stukje profiel over u zelf te schrijft, dan heeft dit niets te maken met een motivatie, dit vertelt u in een brief. Het gaat erom dat u een stukje over u zelf te vertelt.


Meer informatie over het maken van een goed CV vindt u op http://www.hoemaakjeeencv.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here