Een Engelse brief schrijven

0
30
blog placeholder

Er zijn vele verschillen in opmaak en structuur tussen de Engelse en Nederlandse brief, wanneer men bovenaan de brief begint is het eerste verschil de vermelding van de gegevens van de afzender.

De afzender

In tegenstelling tot een formele brief in Nederland wordt in de Engelse brief de naam van de verzender niet opgenomen in de kop van de brief, deze staat uiteraard wel onderaan de brief vermeld. In het briefhoofd vermeldt men uitsluitend de adresgegevens van de afzender. Deze gegevens plaatst u rechtsboven in de brief, hierna volgt, linksonder hiervan, de dagtekening.

Dagtekening en de geadresseerde

De dagtekening kent in een formele brief in het Engels géén locatie, u vermeldt dus niet de plaatst waar de brief geschreven is, maar alleen de datum. De namen van de maanden voor in het Engels met een hoofdletter gespeld. Hierna volgt een witregel waarna de gegevens van de geadresseerde volgen. Hierbij gebruikt u uiteraard wel de naam van de geadresseerde, gevolgd door de naam van het bedrijf en het adres. Hierbij wordt in een Engelse brief eerst het straatnummer gebruikt, en daarna pas de straatnaam. De naam van de stad en het land spelt u in het Engels, niet in het Nederlands.

De aanhef van de Engelse brief

De aanhef is als in het Nederlands, maar zonder een komma aan het einde van de aanhef. Gebruik hierbij de juiste aanhef, ga eerst na of, wanneer de geadresseerde een vrouw is, de geadresseerde getrouwd is of niet en of hij/zij over een academische titel beschikt. In dat laatste geval vervangt deze immers de aanspreektitel in de aanhef van de Engelse brief.

Na de aanhef kunt u ervoor kiezen om het onderwerp van de brief te vermeld, hiervoor schrijft u gewoon het onderwerp, zonder “betreft” o.i.d. Voor de afsluiting zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de relatie tussen u en de ontvanger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here