Cv check voor de opmaak in 3 stappen

0
11
blog placeholder

Professionele cv maken

Het eindresultaat: een curriculum vitae met een professionele uitstraling! Wil je er nu echt zeker van zijn dat jouw cv duidelijk is voor iemand ander, professioneel en dat hij ook nog eens opvalt tussen de dikke stapel? Vergeet dan niet een cv check door een ervaren professional.

1. Check het lettertype van je cv

Kies een duidelijk lettertype voor je cv. Dit betekent niet per se dat je hoeft te kiezen voor een standaard lettertype als Arial, Verdana of Times New Roman. Het zijn wel veilige keuzes, maar als je iets unieks zoekt zijn er nog een hoop andere opties. Zorg er in ieder geval voor dat het lettertype dat je kiest niet te apart is, maar een serieuze uitstraling heeft en leesbaar voor iedereen. Je kunt het lettertype van je cv afstemmen op de stijl van de organisatie waar je solliciteert, of gebruik het lettertype als afspiegeling van jouw karakter. Zo zijn schreefletters (lettertype met dunne dwarse streepjes aan het eind, zoals Times New Roman), wat klassieker en stijlvoller dan letters zonder schreef. Wat je ook kiest, ga in ieder geval nooit voor een lettertype dat je hebt gedownload, omdat de kans groot is dat de ontvanger dit lettertype niet heeft.

2. Check de opmaak van je cv

Een cv moet te scannen zijn: in een opslag moet iemand weten waar hij welke informatie kan vinden. Stel je voor, je bent de werkgever en je hebt tien cv’s voor je liggen. Dan wil je overzicht en duidelijkheid, en je gaat het eerst voor de cv die het meest je aandacht trekt. Je kunt je vast voorstellen dat grote lappen tekst dan niet handig zijn. Maak  in de opmaak van je cv gebruik van bulletpoints, opsommingen en tussenkopjes. Witruimtes helpen ook bij het creëren van overzicht. Gebruik bijvoorbeeld achter ieder onderdeel twee enters, zodat helder is wat bij elkaar hoort. Kleur in je cv kan zeker, maar maak het niet te bont. Zorg dat het één geheel blijft.

3. Foto op je cv

Een foto bij je cv zorgt ervoor dat iemand direct een beeld krijgt van wie je bent. Kies een professionele foto voor je cv: goed belicht, in nette kleding en met je gezicht goed in beeld. Kies geen foto van het uitgaan of vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here