Welke lampen passen bij mij?

0
14
blog placeholder

Het is belangrijk om eerst te gaan kijken naar wat voor functie de lampen moeten hebben. Wil je deze gebruiken als sfeerverlichting of is het om bij de lezen? Wellicht een combinatie van beide? Hanglamp, vloerlamp of tafellamp, er zijn vele soorten te krijgen.

Nadat je hebt bepaald waarvoor je een lamp wil gebruiken ga je kijken wat voor soort verlichting er in je huiskamer past. Heb je een strakke inrichting of juist wat landelijk. Ben je helemaal retro of design? Vraag een verkoper in een winkel naar de stijl van een lamp die je mooi vind . Zoek je lampen online dan staat er op de sites vaak een omschrijving en functie van de lamp bij.

Zodra je hebt bepaald wat voor lampen er bij jou passen ga je kijken naar de lichtsterkte/bronnen. De oude pitjes gaan langzaam verdwijnen en hiervoor komen er spaarlampen of led lampen. Nadeel hiervan is dat het licht vaak iets minder gezellig is dan de oude pitjes. Tegenwoordig zijn er al verbeteringen in de led en spaarlampen en moet je van te voren goed kijken wat voor licht het geef. Kijk daarnaast goed naar het wattage en hoeveel licht je in je huiskamer nodig hebt.

Als je alle bovenstaande punten gevolgd hebt dan is het voor de rest een kwestie van smaak. Over smaak valt niet te twisten maar zorg ervoor dat dingen bij elkaar passen. Het geeft in huis het meeste rust als alle lampen op elkaar zijn afgestemd. Het beste is om hiervoor een serie te nemen waarvan er meerdere versies zijn, zo kan je ook geen fouten maken. Succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here