Waterdichtheid van horloges – Weet jij hoe het zit?

0
61
blog placeholder

Horloges die als waterdicht worden omschreven, zijn een goede investering. Je kunt deze uurwerken dragen tijdens het zwemmen, douchen of zelfs bij het duiken. Het is belangrijk om voor de aanschaf van een horloge na te denken waarvoor je het gaat gebruiken.

Waterdichtheid horloges bepalen

Door hierover na te denken bepaal je welke functies op een horloge moeten zitten, maar ook in welke mate een horloge waterdicht moet zijn. Ga je het horloge intensief gebruiken en wil je ermee zwemmen, of moet het hoogstens bestand zijn tegen een paar regendruppels? Erg belangrijk om dit voor de aankoop te weten. Want je wilt niet dat het uurwerk van je horloge kapot gaat door waterschade.

ATM Waterdichtheid

De waterdichtheid wordt weergegeven in Atmosphere (ATM) of (BAR). Eén ATM staat gelijk aan een waterdruk van 10 meter. Veel mensen denken dat een horloge van bijvoorbeeld 5 ATM tot een diepte van 50 meter waterdicht is. Dat is niet zo!! Vrijwel altijd staat de waterdichtheid aangegeven op de achterkant van een horloge. Bij sommige merken wordt het ook weergegeven op de wijzerplaat.

Er zijn verschillende gradaties in de waterdichtheid van horloges. Hieronder staan ze opgesomd met daarachter de activiteiten die je zo’n horloge kunt ondernemen zonder schade te krijgen aan het uurwerk.

Indeling naar waterdichtheid:
–          3 BAR / ATM: 30 meter: Dagelijks gebruik. Niet mee zwemmen.
–          5 BAR / ATM: 50 meter: Geschikt om mee te douchen, niet zwemmen of duiken
–          10 BAR / ATM: 100 meter: Geschikt voor zwemmen en snorkelen.
–          20 BAR / ATM: 200 meter: Geschikt voor intensieve watersporten en duiken.

Waterresistant horloge

Een groot aantal horloges worden beschreven met de term waterresistant. Deze horloges zijn alleen spatwaterdicht en niet geschikt om mee te douchen, zwemmen of duiken.

Duikershorloge

Ben je een fanatiek watersporter en wil je daarbij een geschikt horloge dragen? Koop dan een duikershorloge! Bij deze horloges is veel aandacht besteed aan het waterdicht maken van het uurwerk. De horloges hebben allemaal een waterdichtheid van minimaal 20 ATM (200 meter).

Aan de hand van dit artikel moet het niet meer moeilijk zijn een horloge te vinden dat bij jou past. De waterdichtheid is één van de punten waar je rekening mee houdt bij de aankoop van horloges. Maar niet minder belangrijk zijn natuurlijk het design en de kleur.

Ajuweliers.nl is de online horlogeshop in Nederland. Deze online winkel heeft een zeer uitgebreide collectie horloges van alle bekende merken en altijd leuke sale aanbiedingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here