Waarom zou ik een stropdas dragen?

0
16
blog placeholder

Al eeuwen dragen mannen stropdassen. Mannen met verschillende functies droegen stukken stof om hun nek om verschillende redenen. Zo waren er bijvoorbeeld Romeinse politici die lappen stof om hun nek bonden om de stembanden warm te houden. Later werden stropdassen voornamelijk gedragen om overtuiging uit te stralen. Voor veel dragers is dit tegenwoordig nog steeds een voorname reden om een stropdas om te doen. Er zijn echter ook eenvoudigere motieven om een stropdas te dragen.

In het zestiende eeuwse Kroatie was het traditie voor vrouwen om de man een stuk stof te geven wanneer zij vertrokken om te dienen in het leger. Het stuk stof werd toen om de nek gedragen.  Er werd gelooft dat de ‘sjaal’ geluk bracht in de strijd. Later werd het in Kroatië een must voor veel mannen om een stuk stof om de nek geknoopt te hebben.
Tegenwoordig wordt niet meer gelooft dat stropdassen geluk brengen, echter worden ze gedragen omdat ze functioneel of modieus zijn.
Een voorbeeld van een functioneel motief om een stropdas te dragen is het feit dat de stropdas de knopen van het overhemd verbergen. Wanneer de knopen van een overhemd niet zichtbaar zijn ontstaat er een soort eenheid in kleur.
Vaak wordt een stropdas gedragen bij een zwart of grijs kostuum, met een wit of grijs overhemd. In dit geval kan een fel gekleurde stropdas een fleurig effect geven. Echter geeft een zwarte stropdas altijd een strakke uitstraling. Daarbij komt ook nog dat een effen zwarte stropdas min of meer bij elke kleur overhemd past.

Dan nog iets, wat ook zeker belangrijk is. Met een stropdas straal je macht en kracht uit. Dit kan je een enorme boost geven in zelfverzekerheid waardoor alles je wat makkelijker af gaat. Mensen accepteren dingen sneller van je, en dat allemaal onbewust. Ga dus een stropdas kopen, en verbeter je hele leven 🙂 (zakelijk en prive gezien)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here