Veiling gouden platen levert 120.000 euro op

blog placeholder

Er is eind maart een veiling gehouden met gouden platen op de veilingsite Catawiki. De opbrengst van de veiling was maar liefst 120.000 euro en dat terwijl het grootste gedeelte van de gouden platen werd teruggevonden bij de Free Record Shop, waar de zolder hoog nodig opgeruimd moest worden. Het topstuk van de veiling was Bohemian Rhapsody (welke de top 1000 al tijdenlang domineert) van Queen, welke verkocht werd voor maar liefst 4.600 euro. Ook werden andere gouden platen verkocht, waaronder een aantal die uit waren gereikt aan Nederlandse artiesten zoals André Hazes en Danny de Munk.

In totaal werden er 200 gouden en platina platen geveild op de online veilingsite van bekende artiesten. Steeds vaker worden zeldzame of nieuwe objecten via veilingsites verkocht, welke steeds meer animo verkrijgen onder de consumenten. In het genoemde voorbeeld gaat het duidelijk om zeldzaamheden, maar ook antieke items en unieke objecten worden vaker dan ooit ter veiling aangeboden. Dit allemaal op het internet, dus niet meer in een zaaltje met een bordje waarmee je een bieding aangeeft.

Verschillende veilingsites

Het aantal programma’s dat gerelateerd is aan veilingen op televisie neemt stelselmatig toe en steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar de online veilingsites. Hier zijn er dan ook een flink aantal van en daarom kan het verstandig zijn om goed research te doen naar de betrouwbaarheid van de website alvorens er geboden wordt.

Een website als http://www.veilingsiteservaringen.nl/ kan hiertoe prima dienst doen. Deze website staat namelijk vol informatie over de respectievelijke veilingsites waarmee de consument goed ingelicht is over de mogelijkheden van de website en de betrouwbaarheid. Zo weet je als consument zeker dat je de gouden plaat van Queen ook daadwerkelijk opgestuurd krijgt zodra de spannende veiling verlopen is en het hoogste bod de jouwe is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here