Trendy groten maten mode is moeilijk te vinden

0
5
blog placeholder

Een ander ding wat opvalt is dat hoe groter de kledingmaat voor de vrouwen wordt, hoe truttiger over het algemeen de kleding wordt. Modenieuws .net heeft dat recentelijk nog aan de kaak gesteld en het lijkt inderdaad alsof dat ook zo is. Trendy groten maten mode (en dan vooral voor vrouwen) is bijna niet te vinden. Niet online maar ook niet in de winkels.

Het lijkt dan ook wel of de tijd in de winkels heeft stil gestaan. Terwijl de consument ieder decennia iets forser / dikker wordt blijven de winkels trouw aan hun maat 36 tot en met 42 collecties. Veertig procent van de vrouwen heeft echter al een maat die groter is dan 42, en hun aantal is nog steeds stijgende.

Waar is het dan wel verkrijgbaar?

Natuurlijk zien wij ook wel de winkels die grote maten mode verkopen (er in gespecialiseerd zijn of het in hun collectie hebben), maar echt trendy is het grootste deel van die collecties nu niet echt te noemen. Ook zijn de prijzen vaak erg hoog in dat soort winkels.

Modenieuws .net vraagt zich op hun website dan ook hardop af waarom het niet mogelijk is om een lijn op te zetten voor trendy grote maten damesmode. Een lijn die dan ook nog eens betaalbaar is. Ondanks dat de modehuizen de ontwikkeling op de voet volgen lijkt het er wel op dat niemand de eerste stap durft te zetten. Bij de warenhuisketens is alleen Miss Etam zich bewust van de immer groeiende markt. In enkele van hun winkels is er een grote maten afdeling voor vrouwen. De doelgroep van Miss Etam is echter niet gericht op trendy kleding, dus hun assortiment ook niet.

Kleinere winkels / ketens zijn zich er wel van bewust en zoeken stad en land af naar trendy kleding voor de wat gezettere medemens. Een voorbeeld daarvan is het Gooische Hofje in Hilversum.

Mocht u op zoek zijn naar trendy grote maten mode dan adviseren wij u om de website modenieuws .net in de gaten te houden. Zij hebben zich voorgenomen om zich in te zetten voor een echt trendy lijn van grote maten damesmode.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here