Roberto Botticelli en de geschiedenis hiervan

0
155
blog placeholder

Als we over mode en kleding praten dan denk je meteen aan Parijs om Milan. Frankrijk en Italie zijn de grootste mode landen van de wereld. De nieuwste trends komen van die catwalks en modehuizen af. Italie was in de vorige eeuwen al bekend om hun ambachtelijke handgemaakte kledij. Hieruit zijn diverse hedendaagse bekende kleding merken en modehuizen ontstaan zoals Versace, Dior en Armani. Deze merken laten hun stukken zien op de grootste catwalks en beroemde mensen dragen hun kleding. Een ander merk uit Italie is Roberto Botticelli wat ook heel succesvol is.

Het kleding merk Botticelli heette vroeger zo en is ontstaan in hartje Italie. De vader van dit bedrijf is Aldo Botticcelli die er uiteindelijk een familie bedrijf van heeft gemaakt. Aldo stond al heel erg bekend om het maken van lederen schoenen en deed dit allemaal met de hand. Op een gegeven moment was hij zo succesvol dat hij er een bedrijf van heeft gemaakt. Dit bedrijf heette dus Botticelli en was zeer beroemd in Italie. Grote successen werden er geboekt en de toekomst zou nog veel rooskleuriger worden.

Zijn zoon, Roberto Botticelli, nam het bedrijf over toen hij zelf vond dat hij te oud was om het bedrijf te beheren. Roberto kreeg vrij spel en mocht doen met het bedrijf dat hij zelf wou. Allereerst noemde hij het bedrijf Roberto Botticelli en breidde vervolgens hun collectie schoenen uit met andere stukken. Niet lang daarna maakte het merk Roberto Botticelli kleding, riemen, tassen en andere accessoires. Het merk is internationaal gegaan en het succes was onkenbaar. Overal ter wereld staat Botticelli op de catwalk en is dit merk te vinden in diverse vooraanstaande modebladen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here