De overhemden van het Amerikaanse merk Arrow

0
64
blog placeholder

Waar komt de merknaam Arrow vandaan?

De historie van Arrow overhemden gaat bijna hand in hand met de geschiedenis van de V.S. Dit wordt al snel duidelijk als je duikt in de historie van dit merk. Al in het begin van 1800 werd de beroemde Arrow kraag uitgevonden. Deze werd door H. Montague aangeboden aan Arrow ter verlichting van de taken van de huisvrouw. De afneembare kraag kon gewassen worden, zodat vrouwen een stuk minder was hadden. Het hemd zelf kon immers nog prima een aantal dagen gedragen worden.

Toch duurde het nog even: tot medio 19e eeuw totdat de grote productie opgang kwam. Vanaf 1860 t/m begin 20e eeuw waren de overhemden van Arrow immens populair. Door de opkomst van makkelijker was manieren werd de afneembare kraag vervangen door weer een vaste kraag. Na de Tweede wereldoorlog verdween het merk een tijdje uit zicht.

Pas een aantal jaar geleden kreeg het Europese vasteland wederom de kans om kennis te maken met deze mooi overhemden. Het Amsterdamse bedrijf Philips – van Heusen beheert het merk en zorgt voor de distributie hiervan. De herlancering is een groot succes!

Arrow overhemden: een blijvend begrip

Door de herlancering in Europa heeft het merk weer stevig voet gekregen in Europa. Het populaire merk wordt inmiddels weer veel verkocht. De prijs-kwaliteit verhouding is goed te noemen bij Arrow. Dit komt doordat ze geproduceerd worden door de Seidensticker groep. Een Duits bedrijf die weet hoe prijs en kwaliteit hand in hand kunnen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here