Maak zelf speelgoed voor de kinderen

0
6
blog placeholder

Het bespaart niet alleen geld, maar je kind heeft ook iets dat zijn vriendjes of vriendinnetjes niet hebben. Het is uniek en wordt daarom nog veel leuker om mee te spelen. Ook kun je gemakkelijk het speelgoed naar wens maken omdat je weet wat je kind leuk vindt.

Houten speelgoed
Voorheen was het meeste speelgoed van hout omdat er nog bijna niets van plastic werd gemaakt. Het houten speelgoed maakt echter weer een opmars en is weer helemaal hip. Dit kun je kopen bij winkels als Koppen Speelgoed maar ook zelf maken. Sommige vaders kunnen eenvoudig een blok hout tot een auto omtoveren maar ook voor de minder handige klusjesman is dit mogelijk.

Met behulp van de handleiding van de Gamma, wat hout en gereedschap kun je ook een autogarage maken. Hiervoor moet je enkele plateau’s zagen en PVC pijpjes hebben zodat je verdiepingen kunt maken. De onderste plaat moet stevig zijn zodat hier de garage op gebouwd kan worden. Ook niet vergeten om een bocht uit te zagen zodat de auto’s daadwerkelijk omhoog kunnen.

Karton over?
Dagelijks worden er veel kartonnen dozen weg gegooid, maar eigenlijk is het zonde. Kinderen kunnen er leuk mee knutselen en figuurtjes uit knippen. Daarnaast is het mogelijk om er een kasteel van te maken. Perfect voor kinderen die met Playmobile, ridders of soldaten spelen. Snijd enkele rechte wanden uit, knip aan de bovenkant vierkantjes uit en vorm de stukken om tot kasteelmuren.

Vergeet niet om er af en toe een deur in de snijden. Maak een ladder met behulp van een strook van enkele centimeters breed. Ook kun je eenvoudig torens uit de kartonnen doos snijden. Binnen een uur heb je een mooi speelgoed kasteel gemaakt!

Mocht je nog iets anders willen dan is het graveren van een legosteen ook een leuk idee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here