Een kledingkast? Soorten kledingkasten en mogelijkheden!

0
31
blog placeholder

Een kledingkast is niet meer weg te denken in een slaapkamer. Alhoewel iedereen verlangd naar een grote kledingkasten kan het formaat nog wel eens voor problemen zorgen. Tegenwoordig kun je bij verschillende bedrijven je eigen kledingkast volledig samenstellen, maar uit welke soorten kledingkasten kun je allemaal kiezen en wat is voor jouw slaapkamer geschikt?

Schuifdeurkasten

Schuifdeurkasten zijn ideaal voor slaapkamers met minder ruimte. Je hebt namelijk geen last van openklappende deuren. Net zoals de overige kledingkasten zijn de schuifdeuren in diverse soorten, maten en materialen verkrijgbaar.

Zweefdeurkasten

Het voordeel van zweefdeurkasten is dat de deuren zich aan de buitenkant van de kast bevinden. Veel mensen kiezen voor een zweefdeurkast omdat de afwerking zeer strak is. Tevens hou je meer ruimte over in de kast zelf, doordat de bevestiging buiten de kast gemonteerd is. Zweefdeurkasten kunnen eenvoudig uitgebreid worden met diverse accessoires, waaronder ladeblokken of kastverdelers.

Draaideurkasten

Draaideurkasten zijn de meest voorkomende kledingkasten binnen een slaapkamer. Een draaideurkast is ideaal wanneer je genoeg ruimte op je kamer hebt. Geen onderdelen die over elkaar heen schuiven, maar direct de mogelijkheid hebben om alle deuren te openen. Ook draaideurkasten zijn er in verschillende formaten en kleuren.

Nachtkastjes en commodes

Nachtkastjes en commodes zijn er ook in diverse maten en soorten verkrijgbaar. De keuze is gebaseerd door een afstemming van de mogelijkheden met betrekking tot het formaat van je kamer en je eigen eisen en wensen. Welke stijl past bij jouw slaapkamer en welk type kledingkast heb je op je kamer staan.

Interieur of verlichting in je bestaande kledingkast?

Wist je bijvoorbeeld dat er interieur beschikbaar is die je gemakkelijk kunt inbouwen in je bestaande kledingkast? Ongeacht of je gebruik maakt van een schuifdeur-, zweefdeur- of draaideurkast. Waar moet je aan denken wanneer wij het hebben over kledingkast interieur? Een kledingkast is uit te breiden met diverse soorten mogelijkheden, waaronder een ladeblokken voor sokken en onderbroeken, een kledinglift speciaal voor colbertjes, maar tevens kastverdelers, schoenenrekken of een pantalonhouder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here