De juiste prijs betalen voor je hotel

0
66
hotelkamer

De zoektocht naar een hotel begint bijna altijd bij een zoekmachine, zoals Google. Het is niet altijd even gemakkelijk om de juiste site te vinden tussen al deze resultaten. Want, vind jij het ook niet gek dat er zoveel prijs vergelijkingssites zijn, maar dat je altijd dezelfde prijs voor een overnachting voorbij ziet komen? Als jij net zo denkt als ik vind jij dat ook heel vreemd. In deze blog leg ik jou uit waardoor dit komt en wat je hieraan kunt doen.

Waarom zijn al die prijzen hetzelfde?

Voordat je verder leest wil ik eerst één ding centraal hebben, ik vind dat vergelijkingssites best een toegevoegde waarde hebben in het huidige landschap en aanbod van hotels. je kunt ze prima gebruiken voor het vergelijken van verschillende hotels, het vinden van reviews of gewoon voor een overzicht van hotels in een bepaalde regio. Persoonlijk vind ik dat het daar wel op zou moeten houden.

Hoe werken die sites?

Vergelijkingssites zijn  geen goed doel en vergelijken niet zomaar even prijzen van hotels. Dit zal je allicht niet verbazen. De werkwijze van vergelijkingssites is als volgt: als hotel zijnde kun jij je aanmelden op een vergelijklingssite waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel marge je betaalt per boeking. Dit kan oplopen tot maar liefst 40 procent waarbij je aanwezigheid op de site wel zo een beetje maximaal is. De reden waarom je nooit teveel betaalt op een dergelijke site is dat vergelijkingssites, hotels verplichten om dezelfde prijs te hanteren op hun eigen website. Dit betekent dat ze die 40 procent marge die ze afstaan incalculeren in hun prijs. Zeker omdat de prijs niet goedkoper wordt op hun eigen website.

Hoe boek je dan een overnachting?

Wanneer je op zoek bent naar een hotel zijn vergelijkingssites fantastisch. Je gaat nergens anders een uitgebreid aanbod hotels vinden voor een bepaalde regio. Dat gaat gewoon niet, zeker doordat Google hier niet voldoende in voorziet. Neem de reviews in je op en maak je keuze op basis van onafhankelijke reviews. Bekijk de foto’s die eerdere bezoekers hebben gepost. Boek echter niet via dergelijke websites. Dit is simpelweg zonde voor het hotel en dit kost het hotel alleen maar geld. Wil je het hotel echt steunen met je overnachting? boek dan gewoon via de website van het hotel. Meestal krijg je van dit soort hotels ook nog een extraatje. Zo biedt dit hotel in Hilversum op dit moment 20 procent korting op het ontbijt, maar alleen wanneer je via de website van hotel zelf boekt. Ideaal toch? Een leuk extraatje zonder dat het extra moeite kost.

Uiteraard kun je de websites ook prima gebruiken om te zien wat er allemaal te doen is in de omgeving. Misschien kun je een uitstapje ook prima boeken via dit soort sites. Je krijgt dan namelijk korting en dit is goedkoper dan wanneer je het tripje boekt wanneer je ter plaatsen bent. Vergelijkingssite zijn niet gemeen of slecht, je moet alleen weten waarvoor je ze wilt gebruiken. Elk hotel heeft een eigen website met boekingsmodule. Niet ieder uitstapje heeft de mogelijkheid en online boeken is dan vaak gemakkelijker dan boeken via de telefoon.

Fijne vakantie!

Als allerlaatste wil ik je natuurlijk een fantastische vakantie wensen. Ik hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad en dat je voortaan wel twee keer nadenkt voordat je een hotel boekt via een vergelijkingssite. Met de tips uit deze blog hou je in ieder geval wat extra geld over voor een leuk uitstapje wanneer je ter plaatsen bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here