Het dragen van truien

0
7
blog placeholder

Truien en met name heren truien hebben pas sinds de jaren zestig een opmars gemaakt. In de jaren zestig kwam de heren trui in de mode en dan met name de coltrui. In de jaren daarvoor bestond de mode voor mannen vooral uit kostuums, colberts etc. Ook konden mannen vanaf de jaren zestig en zeventig meer kleuren dragen dan voorheen. Het mode beeld voor mannen is in de jaren zestig behoorlijk veranderd. In de jaren daarvoor was er meer een constant beeld over wat mannen behoorde te dragen.

De truien verdwenen uit het straatbeeld

In de jaren tachtig verdwenen heren truien weer uit het modebeeld. De punkbeweging kwam op en dus gingen met name jongeren meer kapot gescheurde kleding dragen, leren jacks, spijkerbroeken etc.
Ook in de jaren negentig bleven truien uit het straatbeeld, er was toen een opkomst van de meer sportievere kleding en werden er in de vrije tijd ook meer sportkleding gedragen, met name door jongeren.
Pas in het nieuwe millenium kwam de heren trui weer terug in het straatbeeld. Sinds deze tijd is het ook algemeen geaccepteerd dat mannen truien dragen op het werk.

Blijven truien in de mode? 

De heren trui is nog steeds in opmars en het is te verwachten dat in de toekomst de heren trui nog regelmatig terug zal komen als onderdeel van de nieuwste mode. Naast de functie dat het bij de mode trends hoort en er leuk uit ziet is het ook nog eens erg functioneel. Een trui is namelijk lekker warm, in de winter gaan de meeste mensen niet zonder trui naar buiten. Mede dankzij deze functionaliteit wordt er verwacht dat de truien altijd wel gemaakt blijven worden en ook nog eens een mode item zullen blijven. Designers zullen namelijk inspelen op de vraag naar een warm stuk kleding en komen dan al snel uit bij de ouderwetse trui. Uiteraard kan hier wel een andere draai aan gegeven worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here