Geld besparen

0
15
blog placeholder

De supermarkt.

De eerste manier om geld te besparen is met de keuze van de supermarkt. Zo zijn de landelijke supermarkt vaak wat duurder dan de plaatselijke supermarkt. Gaat u altijd naar de Albert Heijn, jumbo of de c1000 ga dan ook eens langs bij de ALDI of Lidl. Deze winkels hebben niet alle A-merken, Maar wel heel goede alternatieve. Die vaak net zo goed zijn of zelfs beter en ook nog de helft van de prijs is. Zeker de moeiten waard om langs te lopen.

De aanbiedingen

Dankzij de folderverspreiding liggen er elke week weer talloze reclame folders op de deurmat. Hier staan vaak hele scherp geprijsde aanbiedingen in. Je Hoeft natuurlijk niet alle folders door te bladeren en elke winkel af voor 1 product, maar blader ze is door en bedenk wat je zou willen eten. Bekijk dan  bij elke winkel de meesten aanbiedingen zijn. Het kan aan te raden zijn om voor duren producten zoals bier naar een andere winkel te gaan. Dit kan namelijk vele euro\’s schelen.

Lijstjes

Ga eerst is heel goed na wat je wilt eten, kijk ook nog even in de voorraad kast en begin dan aan een lijstje. Lijstjes maken heeft meerder voordelen. Je weet altijd wat je nodig hebt zo kan je niks vergeten. En als je jezelf heel streng aan het lijstje houd koop je ook geen dingen die je helemaal niet nodig hebt. Probeer zo min mogelijk honger te hebben als je gaat winkelen. Op het moment dat je heel erg honger hebt ben je heel snel geneigd om van je lijstje aftenwijken en de eerste beste snack mee te nemen.

Kijk iets verder

Mensen gaan steeds meer voor gemak. Hier hebben de supermarkten natuurlijk handig op ingespeeld. Alle dure A-merken op handbereik, maar de goedkopere merken staan of beneden of helemaal boven. Deze producten zijn niet meer maar zeker ook niet minder en toch goedkoper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here