Fysieke winkels en internet

0
56
blog placeholder

Dat bewijst onder andere de Leeuwenstraat in Hilversum. Deze winkelstraat heeft een grote verscheidenheid aan winkels en het is daar voor de consument dan ook leuk winkelen. Diverse winkelier houden via een gezamenlijk twitteraccount de consument op de hoogte van de aanbiedingen en acties die een bepaalde winkelier, of zelfs de hele straat, houdt.
Dit twitteraccount zorgt er voor dat de consument niet alle winkeliers apart hoeft te volgen en zo een overzicht houdt over wat er zich in die buurt afspeelt.

Door de verscheidenheid aan winkels is het voor de mensen ook weer gezellig ouderwets winkelen. Want dat is namelijk één van de punten die de consument aandraagt als er gevraagd wordt naar de reden van online winkelen; de gezelligheid in de winkelstraten is weg. Het zijn veelal alleen nog maar de grotere ketens die winkelruimte in het centrum kunnen huren. Plus natuurlijk het feit dat webshops thuis bezorgen is ook debet aan het feit dat online winkelen populair is.
Zoals gezegd heeft de Leeuwenstraat dat anders aangepakt. Door in de straat ook winkels te hebben die niet via internet kunnen werken (zoals foto van Ophem met het maken van pasfoto’s) en verder de winkels zoveel mogelijk te vullen met kleine zelfstandigen maakt het winkelen dan ook weer ouderwets gezellig. Dat het geheel online gepromoot wordt zorgt er voor dat mensen die zich online oriënteren vanzelf naar de Leeuwenstraat worden getrokken.
Gezellige winkels met een zeer divers assortiment zorgen er dan vanzelf voor dat de consument uit zich zelf weer terugkomt in de straat. Een goed voorbeeld daarvan is het Gooische Hofje; een mini warenhuis wat gerund wordt door diverse ondernemers; ieder met zijn of haar eigen assortiment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here