Draagtassen

0
276
papieren zak

Welke tas kan ik het beste kiezen?

Ongetwijfeld ken je het wel. Je bent op zoek naar een draagtas voor jouw winkel, en je denkt welke kan ik het beste kiezen? Dat is natuurlijk ook niet zo gek want tegenwoordig heb je een ruime keuze uit verschillende soorten tassen! Maar welke is nou eigenlijk het meest geschikt voor jou? In dit artikel zullen we dan ook gaan kijken, waar je het beste op kunt letten wanneer je een tas gaat kopen.

Plastic, stof of papieren tassen

Er zijn veel soorten papieren en plastic tassen, mogelijk is je het al opgevallen als je bij de supermarkt een tas wilt kopen. Hier heb je vaak keuze uit een papieren tas, maar ook uit plastic of een tas die gemaakt is van harder plastic. En soms ook keuze uit een tas die gemaakt is van stof. Maar wat zijn nu de voordelen van iedere tas? En waarom zou ik voor die tas kiezen? Dat is natuurlijk een goede vraag! Hieronder is een opsomming gegeven van de voordelen en nadelen van deze tassen.

Papieren tasjes

De meeste papieren tasjes zijn gemaakt van het materiaal kraft papier. Dit is een papiersoort dat gemaakt is van biologisch afbreekbare en recyclebare verpakkingen. Het voordeel van dit materiaal is dat dit niet al te schadelijk is voor het milieu en dat dit makkelijk te recyclen is. Daarbij is het materiaal kraft redelijk stug en sterk, waardoor je er makkelijk iets in kan vervoeren.

Het nadeel van papieren tassen is dat dit materiaal niet geschikt is om scherpere voorwerpen in te vervoeren. Wanneer er scherpere objecten inzitten of een object dat te groot is, zal het kraft materiaal niet mee geven en zal de tas snel scheuren.

Daarbij is het kraft materiaal niet bestendigd tegen regen, wanneer het materiaal nat wordt zal dit betekenen dat het snel scheurt en hierdoor de inhoud uit de tas zal vallen.

Plastic tasjes

Plastic tasjes hebben als voordeel dat ze goedkoop zijn en gemakkelijker een langere tijd mee gaan. Ook is het voordeel dat het materiaal flexibel is, hierdoor zal het niet snel scheuren wanneer er een scherp object inzit of wanneer een groter voorwerp in gaat. Aangezien het materiaal PE een stukje kan uitrekken.

Daarbij heeft plastic ook als voordeel dat het materiaal goed tegen regen kan. Hierdoor is de inhoud van de tas goed beschermd en heb je weinig kans dat deze nat wordt.

Het nadeel van plastic tasjes is dat deze milieuonvriendelijk zijn. Dit heeft er mee te maken dat de plastic tassen gemaakt worden met grondstoffen die uitgeput raken op de aarde. Daarbij kan plastic niet snel worden gerecycled door het milieu zelf, hierdoor blijven veel plastic zakken die in het milieu komen een langere tijd liggen.

Ook is op het huidige moment nog moeilijk om plastic te recyclen. Hierdoor wordt een groot deel dan ook niet gerecycled of een klein deel. Dit heeft er mee te maken door het grote verschil van verschillende soorten eigenschappen van kunststof.

Tasjes van stof

De voordelen van stoffen tassen is dat deze tassen vrij stevig zijn en lang mee gaan. Hierbij is ook het voordeel dat deze tassen gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Hierbij hebben stoffen tassen wel het nadeel dat ze vaak een stuk duurder zijn dan papieren tassen of plastic tassen. Ook zijn stoffen tasjes niet geschikt tegen regen zoals plastic tassen.

Kleuren tassen

De soort en kleur tas heeft natuurlijk ook te maken met wat jij als winkelier uit wilt stralen. Op het moment dat je kiest voor papieren tassen heeft dit een veel natuurlijkere uitstraling dan dat van plastic of stof.

Naast de soort tas heb je natuurlijk ook een grote keuze uit soorten kleuren. Iedere kleur tas heeft zijn eigen associaties en betekenissen, maar als je de tassen bestelt is het handig om hiervoor ook te kiezen voor de bedrijfskleuren die jij als bedrijf voert.

Daarbij is het ook mogelijk om de tasjes te bedrukken. Het voordeel van papieren tasjes als stoffen tassen is dat deze vanaf een relatief laag aantal al te bedrukken vallen. In vergelijking met de plastic tasjes. Papieren tasjes zijn vaak al te bedrukken vanaf 6.000 stuks in vergelijking tot plastic tasjes die vaak pas te personaliseren zijn vanaf 30.000 stuks. Uiteraard speelt de grootte van de tas ook mee in de hoeveelheid die je nodig hebt met om de tas te bedrukken.

Wil jij hier meer informatie over? Neem dan gerust contact op met een bedrijf om hier meer informatie over te krijgen.

Handvatten

Per soort tas heb je verschillende soorten handvatten. Bij de papieren tassen  heb je zowel gedraaide handvatten zowel als platte handvatten. Deze handvatten hebben ook invloed op de uitstraling die jij wilt hebben met de tas. Over het algemeen zien de gedraaide handvatten er luxer en mooier uit dan de platte handvatten.

Bij plastic tassen zijn de handvatten over het algemeen hetzelfde. Deze zijn een uitsnede in de tas of zijn aan de tas vastgemaakt. Deze tassen hebben over het algemeen een wat minder luxe uitstraling als je dit vergelijk met de gedraaide handvatten van de papieren tassen.

Bij stoffen tassen zijn de handvatten vaak later aan de tas vast gemaakt, deze handvatten zijn vaak vrij stevig en zullen dan ook niet van de tas afscheuren.

In het kort: De tas die jij het beste kan gebruiken voor je winkel is diegene die het beste past bij de producten die je verkoopt, maar ook die de uitstraling biedt die jij als winkel wilt hebben. Daarbij zijn papieren en stoffen tassen vaak vanaf een lager aantal te bedrukken als je dit vergelijkt met de plastic tassen en zijn deze een stuk milieuvriendelijker. Op het gebied van prijs zijn de plastic tassen vaak een stuk goedkoper, maar minder duurzaam en dit is ook geheel afhankelijk van het aantal tassen die je koopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here