De leukste kerstpakketten stel je zo samen

0
59

Kerst komt dichterbij en mogelijk is het dit jaar jouw taak om de kerstpakketten te verzorgen. Waarschijnlijk heb je het volledig onder controle en is alles geregeld, maar in het kleine geval dat dit níet zo is? Dan komen we je te hulp! Kerstpakketten hoeven namelijk niet meer zo standaard te zijn en je kunt er een hoop creativiteit in kwijt. Zo hoeft het niet eens meer een echt ‘pakket’ te zijn, maar kan het ook in een andere, immateriële vorm gegoten worden. Ben je benieuwd? Dit zijn onze tips voor de leukste kerstpakketten.

Ga voor een cadeaubon

Steeds meer werkgevers kiezen ervoor: een cadeaubon. Niet alleen als onderdeel van een groter pakket, maar zelfs als enig cadeau. Dit klinkt misschien saai, maar is dat wel zo? Veel werknemers worden blijer van een bon die ze naar eigen inzicht kunnen uitgeven, dan een pakket waarvan ze meer dan de helft kort na ontvangen weer weggooien. Zo kopen ze iets waar ze écht blij van worden, zonder dat ze iets wordt opgedrongen dat net niet bij hun interesses past.

Verras met een heuse kerstmarkt

Omdat veel werkgevers doorhebben dat een kerstpakket niet altijd met evenveel enthousiasme ontvangen wordt gaan zij op zoek naar andere manieren. Eén van deze vormen is het organiseren van een kerstmarkt. Biedt verschillende, lokale ondernemers de kans om met een stand bij je bedrijf te komen staan. Hier kunnen ze hun eigen product(en) aanbieden en hebben werknemers de keuze uit verschillende soorten cadeaus. Geef je personeel bovendien een bepaald ‘budget’ om uit te geven en je hebt de kosten ook nog eens goed in de hand.

Kies voor een goed doel

Wanneer werknemers de kans hebben om hun kerstpakket op te halen is de ervaring dat veel pakketten blijven liggen en vervolgens weggegooid worden. Dit is niet alleen zonde van het geld dat werkgevers eraan besteden, maar ook van de producten waarmee uiteindelijk niks gedaan wordt. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun werknemers een goed doel te laten kiezen en hier een bepaald bedrag aan te schenken. Personeel kan bijvoorbeeld zelf kiezen uit een rijtje verschillende doelen, om zo voor de stichting te gaan die dichtbij henzelf ligt.

Geef de keuze uit meerdere kerstpakketten

Vind je het toch het leukste om voor een echt kerstpakket te gaan? Zorg dan dat de kans dat pakketten blijven liggen en weggegooid worden zo klein mogelijk is. Hoe doe je dit? Door werknemers meerdere pakketten aan te bieden, die bij verschillende interesses aansluiten. Doe je dit bovendien van tevoren, dan geef je personeel de kans om hun keuze aan je door te geven. Zo wordt alleen besteld voor de mensen die een keuze hebben gemaakt en is de kans dat pakketten blijven liggen aanzienlijk gedaald. Ben je op zoek naar persoonlijke cadeaus voor je vrouwelijke collega’s? Lees er hier meer over.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here