1001 zonnebrillen, kies de juiste zonnebril.

0
6
blog placeholder

Het is logisch dat men in de eerste instantie kiest voor een leuk uitziende, moderne en coole zonnebril. Dat is natuurlijk logisch, maar waar het in feite om draait bij een goede zonnebril is dat deze een juiste filter heeft en 100% bescherming biedt voor je ogen. Ook kan er natuurlijk gekeken worden naar extra opties op de zonnebril zoals bijvoorbeeld, heeft de zonnebril ontspiegelde glazen of is de zonnebril polariserend.

Het probleem is vaak bij goedkope zonnebrillen dat in eerste opzicht deze zonnebrillen er wel leuk uit zien, maar niet de juiste bescherming bieden voor je ogen. Dit komt omdat de glazen van slechte en vaak goedkope zonnebrilen niet alle schadelijke UV-stralen filteren. Sterker nog, door een slechte zonnebril, welke wel getinte glazen heeft, maar geen goede UV filter bezit, komt er dankzij de getinte glazen nog meer schadelijke straling het oog binnen. Dit komt omdat er namelijk een pupilverwijding plaats vindt achter een zonneglas. U kunt zich dus wel voorstellen hoe belangrijk het is om een goede zonnebril aan te schaffen met 100% UV bescherming.

Als u kiest voor een goede zonnebril met 100% bescherming, kan er ook nog gekeken worden naar extra opties. Extra opties zijn onder andere een ontspiegeling op het zonneglas, zodat u minder last heeft van reflecties op het zonneglas. Ook polariserende zonneglazen zijn een must voor het oog, deze nemen namelijk hinderlijke schitteringen weg zoals men deze ziet op het water, autoruiten etc. als de zon schijnt.

U ziet dus dat u naast een moderne uitziende zonnebril ook moet letten op de kwaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here