Zonvakantie in Turkije

0
6
blog placeholder

Warm klimaat

De badplaatsen aan de kust van Turkije hebben een mediterraan klimaat waarbij er sprake is van zachte winters en warme zomers. Daarnaast is er weinig tot geen neerslag in de zomermaanden. In de maanden juli en augustus kunnen middagtemperaturen van boven de 40 graden celcius worden bereikt. Om deze reden gaan veel Nederlanders voor een gegarandeerde zonvakantie naar Turkije. Er is weinig neerslag in de zomermaanden en vaak valt deze neerslag ook nog eens in de nachtelijke uren bij de badplaatsen.

Bekende badplaatsen

Er zijn een aantal badplaatsen in Turkije die goed worden bezocht door Nederlandse toeristen. De bekendste zijn: Analya, Antalya (Lara), Side en Marmaris. Dit zijn badplaatsen die voornamelijk op Nederlanders gericht zijn, maar tegenwoordig komen er ook veel Engelsen en Russen naar deze plaatsen. Andere badplaatsen zijn Bodrum en Kusadasi. Als u een vakantie naar Turkije plant en van plan bent een bekende badplaats te bezoeken, bedenk u dan dat er erg veel andere toeristen zullen zijn. De bekende badplaatsen worden in de zomermaanden namelijk overspoeld door toeristen. De bekende stad Istanbul ligt aan de Bosporus en wordt niet als een badplaats gezien. Ook in Istanbul kunt u echter genieten aan het water. Een mooie tip is om naar Hotel Ideal Prime Beach te gaan.

Cultuur in Turkije

Indien je voor een culturele vakantie Turkije wil bezoeken, lees je dan eerst goed in over de mogelijkheden. Vanuit de bekende badplaatsen zijn veel dag of meerdaagse excursies te reserveren waarbij historische bezienswaardigheden bezocht kunnen worden. Vanuit Alanya en Antalya kan Cappadocie worden bezocht en waar ook een overnachting kan worden gereserveerd. Als u er tijd voor heeft is het gebied zeker een bezoek waard, want de herinnering zult u voor altijd bij u dragen.

Turkije beschikt ook over een ongerepte natuur die vanuit de badplaatsen binnen een half uur gezien kan worden. Er is dus voor elk wat wils.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here