Zomervakantie in Zuid-Frankrijk

0
13
blog placeholder

Al jaren lang ga ik naar Zuid-Frankrijk op vakantie, heerlijk 2 á 3 weekjes in de zon zitten en genieten. Maar wat is er nou zo leuk in Zuid-Frankrijk?

Het weer

In alle jaren dat ik in Zuid-Frankrijk ben geweest heb ik maar een aantal dagen regen gehad. Deze dagen zijn op één hand te tellen. 9 van de 10 keer is er echter gewoon een strakblauwe lucht en heerlijk fel schijnende zon, smeer je dus wel goed in(!).

De gemoedelijkheid

In Zuid-Frankrijk hangt er een heerlijk sfeertje rond. Er is zoveel toerisme dat elk restaurant of hotel zijn best doet om zoveel mogelijk klanten binnen te halen. Zodoende wordt je dus 9 van de 10 keer prima behandeld. Daarnaast is het sfeertje er gewoon heel prettig en is er veel gezelligheid, vooral ’s avonds.

Geweldige campings

Zuid-Frankrijk staat vol met geweldige campings. Voor ieder wils is er wat. Op deze campings is er zoveel te beleven, er staan allemaal animatieteams klaar om de kinderen te vermaken. Daarnaast is er ’s avonds vaak nog het een en ander te beleven qua live muziek of zelfs een disco.

De stranden

In Zuid-Frankrijk zijn er geweldige stranden te vinden. Hele kleine strandjes langs de kustweg van Frejus naar Monaco maar ook ellenlange stranden bij kleinere plaatsjes (Saint Maxime en Frejus bijvoorbeeld). Deze stranden zijn allemaal prima bereikbaar, vaak gaan er zelfs bussen naar toe vanaf de camping.

De auto’s

Voor de autoliefhebbers is Zuid-Frankrijk het walhalla. Monaco, Cannes en St. Tropez zijn de steden waar de miljardairs komen. Ik noem het daar zelf altijd : Zien en gezien worden. En zo werkt het daar ook. De rijke mensen willen hun nieuwe boten showen, maar vooral hun nieuwe auto’s. Je ziet de gekste Lamborghini’s, Ferrari’s en Bugatti’s langskomen. Op Autogespot.nl kan je immens veel auto’s zien die in die steden rond rijden in de zomermaanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here