Weekendje weg in Maastricht

0
12
blog placeholder

Als u een liefhebber bent van winkels dan kunt u uren zoet zijn in de winkelstraten. Maastricht heeft grote winkelstraten en prachtige winkelcentrums. Nadat u klaar bent met een gezellige middag winkelen, kunt u plaats nemen op één van de gezellige terrassen.

Als u een liefhebber bent van bier of alcoholische dranken dan is een weekendje weg vakantiehuis pasen in Maastricht zeker weten een aanrader. De stad staat bekend om de vele terrassen en bierbrouwerijen. Ruim vijfhonderd terrassen zijn te vinden in de stad. Uiteraard kunt u hier heerlijk een drankje pakken. Maar u kunt ook iets te weten komen over de rijke brouwers historie van de stad. Van alle brouwerijen in de stad is er nog één in het centrum van Maastricht te vinden. Brouwerij de Keyzer is een historische brouwer uit de geschiedenis van Maastricht. De brouwerij staat bekend om de historische bieren van Maastricht. Tijdens een bezoek kunt u hier een rondleiding krijgen langs het proces van bier brouwen.

Tijdens een weekendje weg in Maastricht kunt u ook kennis maken met de grotten van de stad. Maastricht was een stad waar veel mergel gewonnen werd. De grotten zijn hier nog het enige wat ervan over is. U kunt hier een rondleiding krijgen en het oude gangenstelsel bekijken. Naast een inzicht in de mergelwinning van Maastricht krijgt u ook een rondleiding door de schuilkelders. De schuilkelders werden gebruikt tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Kortom een weekendje weg in Maastricht betekent een combinatie van geschiedenis, cultuur en Limburgse gezelligheid in de hoofdstad van Limburg.

Maastricht beschikt ook over een regionale luchthaven. Samen met de Duitse plaats Aachen is er een mogelijkheid om vanaf Maastricht Aachen Airport je vakantie te boeken. Deze populaire luchthaven in het zuiden van het land is de laatste tijd erg populair geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here