Wat te doen in Limburg?

0
28
blog placeholder

Kasteel Hoensbroek

Zoals hierboven beschreven telt Limburg vele kastelen, een kasteel wat zeker een bezoekje waard is is Kasteel Hoensbroek. Dit kasteel is niet alleen één van de mooiste kastelen, maar ook één van de grootste kastelen van Nederland. Het kasteel bestaat uit 67 vertrekken. Het kasteel neemt je mee terug in de tijd en je leert over de bouwgeschiedenis en de voormalige bewoners. Na een tour door het kasteel heb je de mogelijkheid om een kopje koffie met echte Limburgse vlaai te eten.

Drielandenpunt Vaals

Veel mensen leggen direct de associatie met het drielandenpunt als ze aan Limburg denken. Bij het drielandenpunt komen de grenzen van Nederland, België en Duitsland samen. Erg leuk om een keer geweest te zijn. Er zijn prachtige wandelroutes uitgezet in de omgeving of je kan je wagen aan het doolhof.

Nederlands Mijnmuseum Heerlen

Het Nederlands Mijnmuseum is ook zeker een bezoekje waard wanneer je richting Limburg gaat. In het museum is een grote verzameling van erfstukken uit de steenkolenmijnbouw van Zuid-Limburg en omgeving aanwezig.Er is veel te leren in het museum en er is zeker genoeg te zien. Na het museum kun je nog lekker de stad in gaan om te winkelen, je kan goed parkeren in Heerlen en er zijn tal van winkels aanwezig.

Deze activiteiten zijn een aantal leuke dingen om te doen, maar er zijn natuurlijk nog een hoop andere activiteiten te doen in de provincie Limburg, een weekje op vakantie naar Limburg kan daarom ook goed gevuld worden met diverse activiteiten. Prachtige wandel- en fietsroutes lopen door de hele provincie, er zijn vele campings maar ook knusse bungalowparken. Het hele jaar door is het dus mogelijk om te genieten van de gezellige steden en de rustgevende natuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here