Wat is een zonvakantie?

0
15
blog placeholder

Doordat Nederland vorig jaar te maken heeft gehad met een koud naseizoen, een zware een lange winter gevolgd door een aantal kwakkel maanden zijn de meeste Nederlanders toe aan wat zon! Veel Nederlanders hebben in de koude wintermaanden al een zonvakantie geboekt en gehouden. Een ander deel van de Nederlanders verlangt naar een welverdiende zonvakantie en zijn al geruime tijd op zoek naar de perfecte zonvakantie.

Zonvakanties zijn populair

Waarom worden zonvakanties steeds populairder? Hier zijn een aantal belangrijke redenen voor te noemen. De eerst reden is het slechte en wisselvallige weer in Nederland. Lange winters, veel regen en weinig zon. Wanneer het in Nederland een keer mooi weer is, dan is dit maar van korte duur. Vakanties in eigen land worden steeds minder populair. Nederlanders trekken massaal naar het buitenland. Een vakantie in het buitenland staat meestal garant voor mooi weer. Een ander belangrijk reden voor de stijging van het aantal zonvakanties is de crisis die momenteel in Nederland heerst. Mensen hebben minder geld te besteden waardoor ze bewustere keuzes gaan maken. Het geld kan maar één keer worden uitgegeven. Er wordt gekozen voor zekerheid en luxe. Een zonvakantie is het ideale alternatief!

Waar worden zonvakanties gehouden?

Het woord zonvakantie zegt het eigenlijk al. Een vakantie met veel zon. Er zijn landen in de wereld waar het gehele jaar door zonvakanties gehouden kunnen worden. Dit zijn meestal landen buiten Europa. Binnen Europa zijn er veel landen waar van april tot midden oktober een zonvakantie gehouden kan worden. Populaire landen buiten Europa waar een zonvakantie gehouden kan worden zijn Egypte, Marokko, Tunesië en Brazilië. Hier vieren jaarlijks duizenden Nederlanders hun vakantie. Binnen Europa zijn Spanje, Italië, Kroatië, Griekenland en Frankrijk de belangrijkste zonvakantie bestemmingen.

Verschillende soorten zonvakanties

Een zonvakantie staat voor een vakantie met veel zon. De verdere invulling van de vakantie varieert sterk. Er worden relax vakanties aangeboden maar ook vakanties met veel excursies of zelfs sportieve vakanties. Ook de verzorging tijdens een zonvakantie kan verschillen. Een all inclusive zonvakantie is tegenwoordig de meest voorkomende. Ook worden er zonvakanties aangeboden met half pension en vol pension. De meeste reisorganisaties hebben een speciaal item op de website of vakantiegids waar alle zonvakanties worden weergegeven.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here