Vakantie Side

blog placeholder

Side is niet alleen voor mensen die het oude Turkije willen zien maar ook voor de echte zon liefhebbers. Side is een openluchtmuseum met een geweldige strand die geschikt is voor kinderen, dit omdat de strand geleidelijk afloopt. Bij het binnenkomen van Side wordt je direct verwelkomt door het eerste stukje geschiedenis namelijk; een Romeinse theater (Apollo theater) die zich een hele goed conditie bevindt. U vindt op deze site alles over Side in Turkije.
<br Geschiedenis

Side is van oorsprong een oud havenstadje. De historische binnenstad ligt op een klein schiereilandje van 1 km lang en ongeveer 400 meter breed. In de hele stad zijn resten van vroegere tijden te zien. Side ligt tussen de sinaasappelboomgarden en katoenvelden. De oorsprong ligt al 7 eeuw voor christus. Dit maakt Side één van de oude steden van Turkije. Toen Side onder het Romeinse rijk kwam kende het enorme welvaart de bevolking groeide uit naar 60000 inwoners. Later stond Side vooral bekend als piratennest en had een grote bekende internationale slavenmarkt. Mensen vertrokken toen die tijd langzaam na Antalya. Antalya is momenteel een bekende toeristenplaats wat 80 km van Side vandaan ligt. Pas sinds begin vorige eeuw kwamen er weer mensen naar Side toe.

Side nu
Tegenwoordig is Side niet meer het oude havenstadje van vroeger. Het nieuwe Side beschikt over leuke winkelstraten met goede restaurants en winkels om te shoppen. Er bevinden zich vele discotheken in en om Side. Het is een erg toeristische badplaats geworden. Er valt duidelijk te zien dat Side zich heeft aangepast aan deze toeristen. Vroeger stonden deze badplaatsen bekend als goedkoop op vakantie. Dit is echter niet het geval meer. Aan de zuid kant van Side bevinden zich erg mooie stranden die geschikt zijn voor kinderen vanwege het geleidelijk aflopen van het strand.

Nachtleven
Het nachtleven van Side bruist van energie met ontelbare kleine bars, cafés en discotheken. Hierdoor Bruist het nachtleven van Side met energie.

Een populaire nachtclub van Side is “Lighthouse”. Deze bevindt zich in de haven naast de vuurtoren. Vandaar dan ook de naam Lighthouse. De muziek die ze er afspelen is een mix van Europese en Turkse muziek. Deze club is geopend tot vroeg in de uurtjes.
Net buiten Side bevindt zich een nog hele aparte discotheek, een oplucht discotheek genaamd “Qxyd”. Hier is het mogelijk om buiten te dansen en eventueel af te koelen in de zwembaden die zich er bevinden. Deze discotheek heeft ruimte voor 3000 personen.

Watervallen van Manavgat
Manavgat ligt 6 km van het plaatsje Side. In Manavgat bevinden zich een aantal bezienswaardigheden.  Één van de bezienswaardigheden zijn de geweldige watervallen. Deze watervallen zijn 45 meter breed en 5 meter hoog. Ondanks dat de watervallen niet heel hoog zijn is het toch een geweldig gezicht om te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here