Vakantie op Walcheren

0
20
blog placeholder

 

Vlissingen
Vlissingen is bekend om zijn boulevard langs de Westerschelde. Zondag’s en op vakantiedagen lopen duizenden mensen te flaneren over de boulevard. Het drukke scheepsverkeer naar Antwerpen, Terneuzen en Vlissingen-Oost vaart dichtbij. Een van de zeegeulen is slechts een paar honderd meter van de kust verwijderd. Kleine loodsbootjes varen regelmatig naar de grote schepen toe om een loods te brengen of op te halen. Vanwege de vele zandbanken zijn de schepen verplicht een loods aan boord te nemen. De diverse terrassen bieden een mooi uitzicht op de zee en de schepen. Andere attracties in Vlissingen centrum zijn piratenpark Het Arsenaal, reptielenzoo Iguana en historisch museum Het Muzeeum.
 
Middelburg
Middelburg ligt precies in het midden van Walcheren waar het waarschijnlijk ook zijn naam aan te danken heeft. De historische binnenstad heeft meer dan duizend monumenten en is perfect om een dagje te wandelen.
Bekende gebouwen zijn het oude stadhuis op de Markt en de abdij met de abdijtoren (90 meter) ook wel Lange Jan genoemd. De toren is te bezichtigen. In de abdij zijn twee kerken, wandelgangen, een kloostertuintje en een binnenplaats. Toegang is er gratis. Op de binnenplaats is het Zeeuws Museum gevestigd. Toeristen kunnen heerlijk wandelen langs de oude panden in het oude centrum omdat er nauwelijks verkeer is. Op de Markt kan op een van de vele terrassen een hapje gegeten worden.  Andere bekende attracties in Middelburg zijn de rondvaartboot en het ZEP buiten de stad met het nationale voetbalmuseum.
 
Domburg
Domburg is waarschijnlijk de bekendste badplaats aan de Zeeuwse kust. Het dorp heeft grote brede zandstranden, hotels en appartementen en er is een groot vijfsterren bungalowpark met huisjes, camping en tropisch zwembad. In het centrum zijn terrasjes die bij mooi weer volstromen met dagjesmensen en toeristen. Ook zijn er enkele cafe’s en bars. Naast Domburg begint het duingebied de Manteling. Het is heerlijk lopen over de duinen naar Oostkapelle (6km).
 
Oostkapelle, Zoutelande & Dishoek
Alle drie de dorpen hebben net als Domburg mooie stranden. Er zijn veel campings en vakantieparken. Naar Middelburg en Vlissingen is een klein stukje rijden. Veel toeristen nemen hun fiets mee. Walcheren is niet zo groot en speciale fietspaden verbinden de dorpjes met elkaar. 
 
Openbaar vervoer
Er rijden alleen bussen op Walcheren. Vlissingen is het beginstation van de intercitytrein naar Amsterdam. De trein gaat langs Middelburg en Goes via Roosendaal naar Rotterdam-Amsterdam. 
Uitgebreide info over Vlissingen / Middelburg is te vinden op infovlissingen.nl  en infomiddelburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here