Vakantie Aruba

blog placeholder

Aruba
Met een kleine 180 vierkante kilometer aan grootte en ca 105.000 inwoners is Aruba de middelgrootste van de zogenaamde ABC Eilanden. Het is er jaarrond lekker warm (zo’n 30 graden gemiddeld) en er waait een bijna constant briesje (de passaatwind). Het meest kenmerkende voor Aruba is wel de divi-divi boom, een boom die met de wind meegroiet, wat meestal leidt tot een horizontale boom.

Vakantie
In zo’n negen uur vliegt u (non-stop) al vanaf schiphol naar Aruba, sommige vluchten hebben ook een stop-over wqaardoor de vlucht 12 uur duurt. U landt op het Reina Beatrix vliegveld op Aruba, dat in tegenstelling to Schiphol erg klein, maar zeer gemoedelijk is. Eenmaal geland kan uw vakantie beginnen in een hotel of resort in zowel de highrise area(hoogbouw, wat massaal) of low-rise(laagbouw, niet zo massaal), mijn persoonlijke favoriet. Eenmaal ingecheckt kan uw vakantie naar aruba dan echt beginnen en in de meeste gevallen begint door een miniscule wandeling  naar een hagelwit strand. Het relaxen kan beginnen.

Zien en doen
Natuurlijk zijn er op Aruba ook bezienswaardigheden en activitieten die ik u van harte kan aanbevelen.
De meeste bekende attractie op Aruba is de Natural Bridge, die helaas in 2005 is ingestort, maar nog steeds de moeite is om te bekijken. De kapel van altovista is ook een must-see wanneer u op het eiland bent, al adviseer ik wel om deze begeleid door een reisleider te bezoeken, zonder de geschiedensi er bij is het toch wat minder leuk. En verder is ook een bezoek aan het nationaal park arikok, de rotsformaties van ayo en Casibari en de hooiberg ook zeer aan te raden.

Combineren
Uw Aruba Vakantie combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Bonaire of Curacao of misschien zelfs beide behoort ook tot de mogelijkheden. U kiest dan zelf welke accomodatie u wilt, hoeveel dagen per eiland, de volgorde van bezoek etc. Meestal vliegt u allereerst aan op Curacao om vervolgens door te vliegen naar bonaire óf aruba. Een tussenvlucht kost ca 75 euro p.p. per eiland en meestal kunt u gewoon vertrekken vanaf het eiland die u als laatste bezocht heeft.

Aruba, je moet er een keer geweest zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here