Turkse Riviera als vakantiebestemming

blog placeholder

Met zijn mediterrane klimaat is de Turkse Riviera zomers erg heet en droog. Door het Taurusgebergte heeft ’s winters de koude, noordelijke wind geen invloed op het klimaat direct aan de kust., waardoor het vrijwel altijd mild is.

De Turkse Riviera bevindt zich in het meest zuidelijke deel van de Turkse kust en ligt aan de Middellandse zee. Gemiddeld schijnt de zon er maar liefst 300 dagen per jaar. U vindt hier de meest mooie stranden, gezellige steden met daaromheen pittoreske dorpjes en prachtige berglandschappen in het Taurusgebergte.

Een bezoekje aan de historische plaatsen in deze regio in een decor van dennenwouden, olijf- en citrusbomen zijn zeker de moeite waard. Voeg daar bij de gastvrijheid van de inwoners en uw verblijf in de Turkse Riviera kan niet meer stuk.

In deze streek heeft het toerisme zich de laatste tientallen jaren sterk ontwikkeld. De in het verleden onbeduidende kleine plaatsjes als Alanya en Side zijn in enkele jaren uitgegroeid tot grote, drukken en vooral levendige badplaatsen met een groot aanbod aan winkels, restaurants en diverse uitgaansgelegenheden. Bovendien zijn er tegenwoordig diverse plaatsen met nieuwe ruim omgezette all-inclusive resorts, zoals langs de kuststroken Lara, Belek en Tutreyengöl. Overal, langs de gehele kust, zijn lange stranden, hoofdzakelijk bestaande uit strand en fijngrind en soms gelegen in de meest fraaie baaien. Met het groot aantal antieke steden, boottochten en watervallen is het aantal excursiemogelijkheden in deze streek enorm groot.

Het meest belangrijke toeristische centrum van Turkije is de stad Antalya. Daar kunt u genieten van een romantische boulevard, omgeven door palmbomen en genieten van de indrukwekkende zeehaven. Tevens is er een pittoresk oud stadsgedeelte, Kaleici, met zijn smalle steegjes en houten huizen die tegen de muren van de stad zijn gebouwd. Maar het meest indrukwekkende van de oude stad is het kasteel met een hoog uitzicht over de stad.

 

Voor vliegtickets naar het portugese Faro kijk eens op Vliegtickets Faro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here