Tips voor een stedentrip naar Parijs

0
7
blog placeholder

Bezienswaardigheden Parijs

Parijs is de ideale stad voor een korte of lange stedentrip. De hoofdstad van Frankrijk staat bekend om de karakteristieke, herkenbare bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld de gotische kathedraal de Norte-Dame. Of bijvoorbeeld de Sacré-Coeur, de witte basiliek die je in Parijs vanaf hoge plaatsen al in de verte ziet. Ook de Arc de Triomph is een bekend bouwwerk in de stad van de liefde en romantiek. Het is een prachtige – en opvallend grote! – triomfboog op de Champs-Élysées. Deze laatstgenoemde laan staat trouwens ook in de schijnwerpers tijdens de slotetappe van de Tour de France, waar de wielrenners vele malen langs de Arc de Triomph verschijnen.
Maar de onevenaarbare ‘must’ tijdens je stedentrip naar Parijs is natuurlijk de Eiffeltoren. Dit bouwwerk is zonder twijfel hét symbool van Parijs. Tijdens je citytrip moet je natuurlijk de Eiffeltoren beklimmen. Wees wel mentaal goed voorbereid, het kan door de lange rijen even duren voordat je de Eiffeltoren in kan.

City trip

Ben je op zoek naar een goedkope citytrip Parijs??? boek dan een last minute citytrip Parijs. Dat kan je tot wel 40 % besparing opleveren.

Musea

Tijdens je stedentrip in Parijs kun je ook diverse musea bezoeken. De prachtige musea zijn immers ook kenmerkend voor de stad. Tijdens je citytrip is bijvoorbeeld het Louvre een aanrader, maar is ook Hotel des Invalides een aanrader.

Wil je weten wat je precies kunt doen in Parijs? Wat te doen in Parijs is een perfect uitgangspunt.

Metro Parijs

Parijs ontdek je natuurlijk niet te voet. Immers, de stad is nét iets groter dan de gemiddelde stad. Daarom ligt er onder Parijs een enorm metronetwerk. De metro is dan ook ideaal om tijdens je stedentrip Parijs te ontdekken. Het is ook handig om voor vertrek een app van de metro te downloaden zodat je tijdens je citytrip precies weet hoe je overal komt.

Snel naar Parijs met de trein

Vanaf Nederland ben je opvallend snel in het centrum van Parijs. Met de Thalys ben je namelijk in zo’n drie uurtjes in de Franse hoofdstad. Dit kost je ongeveer € 35, en dan kan je stedentrip comfortabel beginnen. Met de bus naar Parijs is ook een optie. Dit is iets voordeliger, echter is de reis iets langer.

Veel plezier op je stedentrip!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here