Tijdverschil met Zuid-Afrika

0
101
blog placeholder

Hoe laat is het in Zuid-Afrika? 
Dit land ligt haast recht onder Nederland waardoor de tijd in beide landen vrijwel gelijk is. Dit heeft als voordeel dat de kans op een jetlag vrij klein is, ookal gaat de vlucht in 11 uur over 9000 kilometer. Beide landen liggen namelijk op ongeveer dezelfde breedtegraad en dus vrijwel in dezelfde tijdszone. Je zult de klok dus niet moeten bijstellen, maar let op! In Nederland wordt jaarlijks eind maart het zomeruur ingevoerd, terwijl dat niet gebeurt in Zuid-Afrika. Het is dan ook belangrijk dat je dit weet.

De tijd en het tijdsverschil met het land van Nelson Mandela zijn afhankelijk van de periode wanneer je er naartoe gaat. Van eind maart tot eind oktober wordt in Nederland de zomertijd ingevoerd waardoor er geen tijdsverschil bestaat met Zuid-Afrika. In de winter echter wordt de klok in Nederland een uur terug gedraaid, waardoor het er een uur vroeger is dan in Zuid-Afrika.

Let op: de tijd verschilt in zomer en winter 
’s Zomers is er van tijdsverschil geen sprake en is het er even laat als in Nederland. Het is echter wel zo dat als het in Nederland zomert, het in Zuid-Afrika winter is. De seizoenen lopen dus tegengesteld. ’s Winters wordt in Nederland de klok een uur achteruit gezet en is er dus een verschil in tijd.

Goed om te weten bij een bezoek aan het Krugerpark!

Niet te missen in Zuid-Afika is natuurlijk het Krugerpark. Met recht een van de meest bezochte parken van Zuid-Afrika. De grote variatie aan wilde dieren, uitgestrekte savannes en de rijke fauna zorgen ervoor dat je een bezoek gegarandeerd nooit meer vergeet. Met maar liefst 352 kilometer aan lengte en 60 kilometer aan breedte raak je voorlopig niet meer uitgekeken. Het park verwelkomt dan elk jaar ook duizenden toeristen, die onder andere wandelen, mountainbiken en op autosafari gaan.

In het Krugerpark leven meer dan 147 soorten zoogdieren, 507 vogelsoorten, 114 reptielsoorten en 49 soorten vissen. Elk jaar komen meer dan één miljoen mensen een kijkje nemen naar de Big Five: de olifant, leeuw, buffel, luipaard en de neushoorn. Maar uiteraard lopen er nog tal van andere prachtige dieren rond.

Zo’n 25.000 jaar geleden werd het Krugerpark bewoond door de San, die indrukwekkende rotstekeningen maakten die nu nog te zien zijn in Thulamela en Masorini. Aan het einde van de 19e eeuw was het helaas noodzakelijk om het wild te beschermen en werd de jacht in het zuiden verboden. Het park groeide dicht om in 1927 weer geopend te worden.
Dankzij de goede wegen is het Krugerpark uitermate geschikt voor safari’s met een gehuurde jeep. Je mag maar maximaal 50 kilometer per uur rijden, in de kampen slechts 20. Uiteraard moet je voertuig gesloten zijn. Er zijn wel speciale safari’s met gidsen waarbij je wel in een open voertuig mag zitten. Je kunt ook boswandelingen maken en samen met een gids het park te voet verkennen.

Het noorden is dé vogelspotplaats van Afrika. Er zijn veel verschillende leefomgevingen met elk zijn eigen vogelsoorten. Hoe dichter het bos groeit, hoe meer vogels je zult zien. Echte vogelliefhebbers moeten naar het gebied tussen Punda Maria Gate en Pafuri. Daar vliegen bijvoorbeeld de smidsplevieren, langstaartspreeuwen, vinvoetfuutkoeten, en zwarte ooievaars. Ook rond Satara kun je mooie vogels zien, zoals de gaper, de roodsnavelquela, de koribuizerd, maraboe en de secretarisvogel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here