Stedentrip naar Rome

0
2
blog placeholder

 Luchthaven Rome Ciampino

 Waar Ciampino in het verleden de belangrijkste luchthaven van Rome was, is het de laatste jaren erg in trek bij goedkope vliegmaatschappijen. Denk hierbij vooral aan zeer betaalbare chartervluchten in het toeristische seizoen. De volledige Italiaanse naam van het vliegveld is Ciampino – Aeroporto Internazionale G.B. Pastine.

Het vliegveld ligt net buiten de ringweg op ongeveer 20 kilometer vanaf het centrum van de stad. Hoewel er geen trein- of metroverbindingen zijn, vertrekken er vanaf het busstation tegenover de de vertrekhal regelmatige bussen naar station Termini midden in Rome. Vanaf hier is het vervolgens eenvoudig om met het openbaar vervoer de rest van Rome te bereiken. De prijs bedraagt afhankelijk van het busbedrijf €4 tot €8 voor een enkele reis, welke iets meer dan een half uur duurt. Voor dezelfde rit met een taxi betaal je een vaste prijs van €30. Er zijn ook nog busverbindingen naar andere delen van Rome, maar deze zijn voor de meeste toeristen minder interessant.

Luchthaven Rome Fiumicino

Fiumicino is de grootste luchthaven van Italië en de vaste bestemming voor verreweg de meeste vluchten naar Rome. Het is een groot, modern vliegveld met meerdere terminals en alle voorzieningen die je kunt verwachten op een internationale luchthaven. Er zijn het hele jaar door dagelijks meerdere vluchten van en naar Schiphol. De luchthaven staat ook bekend als Aeroporto Internazionale Leonardo da Vinci.

Fiumicino ligt aan zee op ongeveer 35 kilometer van het centrum van Rome. De luchthaven kent een eigen treinstation, vanaf waar elk half uur de Leonardo Express vertrekt die je in ook een half uur naar station Termini in het centrum van de stad brengt. Een kaartje voor een enkele reis kost €15. Ook is het mogelijk voor €8 de regionale trein FR1 te nemen, welke onder andere stopt in station Ostiense waar je kunt overstappen op lijn B van de metro. Tevens is er een halte in de wijk Trastevere. Directe bussen naar station Termini zijn nog goedkoper, tussen de €5 en €10, terwijl voor een taxi een vaste prijs van €48 geldt.

Hotel in Rome

Het beste kunt u voor vertrek de hotels in Rome bekijken op een boekingssite, dan is de prijs/kwaliteitsverhouding een stuk beter dan dat u pas bij aankomst een hotel gaat zoeken. De leukste hotels liggen in het oude centrum, dichtbij de Spaanse trappen, het Colosseum en de Trevifontein. In de wijk Trastavere – aan de overkant van de Tiber – zijn de meest karakteristieke hotels te vinden, waaronder het romantische kasteel Donna Camilla Savelli. Komst u speciaal voor Vaticaanstad naar Rome, dan kunt u het beste een hotel in de buurt van metrostation Ottaviano zoeken. Vaticaanstad zelf heeft geen hotels en met de metro bent u binnen een paar minuten in het centrum van Rome!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here