Stedentrip Barcelona

0
5
blog placeholder

Toen we verleden jaar aan het kijken waren naar een zomervakantie viel ons oog eigenlijk direct op Barcelona. We zagen voor ons een bruisende doch rustige stad, met een heerlijke zonnetje. Deze voorspelling kwam uit. We hebben er 4 geweldige dagen gehad en hebben er intens genoten.
Het meest opvallende was wel de rust die we in zo’n grote stad ervaarde. Er was geen sprake van een opdringerig sfeertje of iets dergelijks. Zeker ’s middags wanneer de Spanjaarden siestä aan het houden zijn is het heerlijk rustig.

Een van de druksbezochte plekken van Barcelona is de Ramblas. Dit is een soort van boulevard midden in de stad, het is aan te raden om een hotel te nemen dat in de buurt daarvan ligt. De Ramblas staat vol met ‘standbeelden’ en leuke kraampjes. Echter moet je hier wel zeer goed oppassen voor zakkenrollers, die zijn in grote mate aanwezig. Deze hebben het vooral op de toeristen gemund. Wees voorzichtig en attent dus.
Aan het einde van de Ramblas is de ‘Nieuwe Haven’ gevestigd. Dit is een heerlijke plek om aan het eind van de middag in het zonnetje aan het water te zitten.

De ideale tijd in barcelona voor een vakantiehuis pinksteren.

Daarnaast is de Sagrada Familia één van de blikvangers van de stad Barcelona. Deze immense basiliek is zeer indrukwekkend om te zien. De planning was oorspronkelijk dat de basiliek in 2026 helemaal voltooid zou zijn. De eerste steen is notabene gelegd in 1882 (!). De planning van 2026 is ondertussen alweer in gevaar en het is niet zeker of de bouw ooit voltooid wordt. De Sagrada Familia is een ware trekpleister voor toeristen en moet je eigenlijk gezien hebben.
In 2010 was de hele Sagrada Familia in gevaar omdat de hogesnelheidslijn AVE precies onder de bouwvlakken van de Sagrada Familia werd gebouwd. Uiteindelijk hebben beide partijen water bij de wijn gedaan en zijn ze tot een oplossing gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here