Spanje het vakantieland

0
10
blog placeholder

Spanje ligt in het zuiden van Europa. Spanje telt gemiddeld zo’n 46,5 miljoen inwoners. Al deze inwoners worden nog weer opgedeeld in verschillende bevolkingsgroepen, waaronder bijvoorbeeld de Castilianen en Catalanen vallen. Deze twee bevolkingsgroepen zijn ook meteen de twee grootste groepen in Spanje. De hoofdstad van Spanje is Madrid. Naast Madrid is Barcelona ook een grote en zeer bekende stad. Jaarlijks worden er vele stedentrips naar Madrid en Barcelona geboekt door nederlandse toeristen.
De eilandengroep de Balearen, behoren ook tot Spanje. Onder de Balearen vallen de populaire eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Ook de Canarische eilanden vallen onder Spanje.

Het vakantieland Spanje heeft een zeeklimaat in het noorden en westen. Het zuiden van het land heeft het welbekende subtropische klimaat. Het land staat dan ook algemeen bekend om haar hete zomers en vele droge periodes. Tijdens de zomerse dagen kan er heerlijk worden genoten op de prachtige stranden langst de kustgebieden van Spanje. De stranden van Spanje zijn gekenmerkt met het keurmerk de Blauwe Vlag. Spanje heeft in totaal 499 van dit soort blauwe stranden.

Waar Spanje ook voornamelijk bekend om staat, zijn de vele bezienswaardigheden en het heerlijke eten en drinken. In de Spaanse keuken worden nog authentieke Spaanse producten gebruikt wat ook terug te vinden is in de vele restaurants die in dit vakantieland te vinden zijn. Probeer ook eens de Spaanse tapasgerechten of een originele paella.

Een vakantie in Spanje kan op vele manieren geboekt worden. De meest populaire vorm is het boeken van een all inclusive Spanje vakantie. Ook zijn er in Spanje vele camping te vinden, waar een mooie stacaravan geboekt kan worden of huur met vrienden een vakantiehuis of een vakantievilla.

Relevante links: stedentrip Valencia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here