Skiën in Willingen, echt de moeite waard!

0
10
blog placeholder

Willingen is vanuit Nederland in een kleine 4 uur met de auto makkelijk te bereiken. Willingen leent zich hierdoor uitstekend voor een weekendje heerlijk skiën. Ook een dagtocht is prima te doen. Willingen heeft 15 liften waarvan één een heuse gondelbaan is. Deze brengt u naar de top van de Ettelsberg wat meteen het hoogste punt is. Eenmaal boven staat u een 1400 meter lange afdaling te wachten. Ook voor kinderen zijn er volop faciliteiten. Het klinkt misschien raar maar ondanks de geringe hoogte van maximaal 839 meter geeft Willingen door de mooie vergezichten een echt Alpengevoel.

Vaak wordt er getwijfeld aan de sneeuwzekerheid van dit gebied. Uiteraard kan het niet wedijveren met de Alpen, maar de ervaring leert dat elk jaar weer er volop geskied kan worden. Dit komt mede door de vele sneeuwkanonnen die Willingen reik is. Zodra het maar even vriest zorgen deze ervoor dat de sneeuwpret kan beginnen. Een echte aanrader is de Köhlerhagen afdaling. Zeker als het net volop gesneeuwd heeft, geeft deze bosafdaling een idyllische aanblik. In tegenstelling tot bv. winterberg vallen de wachttijden bij de liften reuze mee. Behalve skiën kan men ook volop langlaufen, schaatsen, rodelen, wandelen en zelfs skispringen. Een jaarlijks terugkerende festiviteit is de weltcup skispringen.

Voor wie besluit om langer als één dag te genieten van wat Willingen te bieden heeft, kan kiezen uit een ruim aanbod van hotels en pensions. In elke prijsklasse is er wel wat te vinden. Ook de après-ski is zeker de moeite waard en staat bekend als zeer gezellig. Willingen,”the place to be”, voor een korte en gezellige skitrip dicht bij huis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here