Safari in Kenia

blog placeholder

In beide gevallen begeeft u zich middenin de prachtige natuur van Afrika, waar u dikwijls oog in oog zult staan met wilde dieren die wij in Nederland natuurlijk alleen maar kennen van de dierentuin. Tijdens zo’n wandelsafari heeft u bijvoorbeeld een grote kans buffels, giraffes en zebra’s te zien.

Een bezoek aan de Masai maakt uw safari in Kenia helemaal compleet!
Tijdens een safari in Kenia kunt u er zelfs voor kiezen om een bezoek te brengen aan de Masai. Of u kunt zelfs een safari in Kenia gaan maken onder begeleiding van de Masai.
De Masai zijn erg gastvrije en vrolijke mensen. Ze nemen altijd de moeite om hun gasten uitgebreid te verwelkomen. En ze laten ook graag hun cultuur zien! U kunt leren om Masai sieraden te maken, en u kunt zelfs leren hoe te jagen met een speer. U zult zich al snel een onderdeel van hun stam voelen. De Masai kinderen laten altijd heel graag hun schooltje zien, waar ze ontzettend trots op zijn. Samen met u zingen ze hun Masai liederen. Deze kinderen vinden het trouwens ook altijd erg leuk om een paar woordjes Nederlands te leren. Kortom, als u ervoor zou kiezen om de Masai te bezoeken, dan zal dat uw safari in Kenia helemaal compleet maken!

Onbeschrijflijk mooie natuur tijdens uw safari in Kenia
Tijdens een safari in Kenia zijn er een paar plekken te ontdekken die werkelijk te mooi zijn om in woorden te omschrijven. Maar ondanks dat zulke plekken dus eigenlijk alleen maar beleefd kunnen worden, en een woordelijke beschrijving de werkelijke ervaring te allen tijde teniet zal doen, wagen we hier toch een poging om u in elk geval een indruk te geven van wat er allemaal te zien is in het schitterende Kenia.
Neem bijvoorbeeld de Rift Valley. Deze enorme vallei kent de mooiste vulkanen, de prachtigste meren en ook nog eens een wijd uitgestrekte savanne. Op 2,5 uur rijafstand ligt Lake Naivasha, waar u een wandeling kunt maken rond een gigantische krater. Maar u zult hier ongetwijfeld ook nijlpaarden in het meer zien dobberen.
Tijdens uw safari in Kenia  is een boottocht op Lake Nakuru is ook een echte aanrader, want u zult er werkelijk duizenden flamingo’s zien. Als het meezit, kunt u ook tijdens uw safari in Kenia de uiterst zeldzame witte of zwarte neushoorn zien, maar ook leeuwen, gnoes, olifanten en zebra’s.
Hell’s Gate National Park, is ook een echte must see. Het is een relatief klein wildpark, maar het mag tijdens uw safari in Kenia zeker niet ontbreken. U zult daar namelijk prachtige, roodgetinte kliffen zien, warmwaterbronnen en geisers. En in de diepe kloof die dwars door het park loopt, kunt u ook wild gaan spotten. Maar tevens is hier een wandelsafari door de savanne toegestaan, onder begeleiding van een gids. Bavianen, giraffes, struisvogels, zebra’s, en gazellen zullen hoogstwaarschijnlijk voor uw camera verschijnen, waardoor uw safari in Kenia een ervaring wordt om nooit te vergeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here