Rovaniemi, de parel van Fins Lapland

0
9
blog placeholder

Op bezoek bij de Kerstman in Rovaniemi

Mensen die wel al over Rovaniemi hebben gehoord zullen ongetwijfeld weten dat dit de woonplaats is van de enige, echte Kerstman. Het zogenaamde Santa Claus Village ligt op een boogscheut van Rovaniemi en ademt het hele jaar door de typische kerstsfeer uit. Santa Claus Village biedt heel wat mogelijkheden en dat zowel voor jong als oud. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de elfen aan het werk te zien, maar je kan er ook je kerstkaartjes versturen en dat met een originele stempel van de echte Kerstman! Daarnaast zijn er heel wat leuke dingen te doen voor kinderen en kunt u natuurlijk ook een bezoekje regelen met de goede man zelf. Wie fan is van Kerstmis moet dan ook beslist ooit in zijn of haar leven eens een bezoekje hebben gebracht aan het Finse Rovaniemi.

Rovaniemi als winter wonderland

In de inleiding hebben we reeds gezegd dat Rovaniemi niet alleen aanzien moet worden als wintervakantie en dat klopt ook, maar anderzijds verplicht de eerlijkheid ons wel te zeggen dat Rovaniemi tijdens de winter wel op haar mooist is. In deze periode kleurt de omgeving van Fins Lapland prachtig wit waardoor het geheel een erg lieflijke aanblik krijg. Tel daarbij de kerstsfeer op die hier nagenoeg continue heerst en u kunt al raden dat u hier ongetwijfeld een zeer leuke vakantie zult beleven. Zowel Rovaniemi als de omgeving van deze Finse plaats spelen handig in op de populariteit van de regio tijdens de winter. Het is bijvoorbeeld mogelijk om er prachtige wandelingen met sneeuwschoenen te maken, u kunt er genieten van schitterende uitzichten in de nationale parken, een tochtje met de sneeuwscooter of met de husky’s, het is allemaal mogelijk indien u er voor kiest om tijdens de winter een vakantie te boeken naar het prachtige Rovaniemi.

Sneeuwzekere vakantiebestemming

Er zijn heel veel bestemmingen in Europa die zich perfect lenen voor de wintersport, maar slechts een handvol van die bestemmingen zijn ook daadwerkelijk echt sneeuwzeker en dat is jammer. Niemand gaat immers graag op wintersport naar een bepaalde bestemming om er bij aankomst achter te komen dat er helemaal geen sneeuw te vinden is of dat de kwaliteit van de sneeuw gewoon te slecht is. Wanneer u er voor kiest om een wintervakantie naar Rovaniemi te boeken is die kans gelukkig bijzonder klein. Rovaniemi kent een uitstekende sneeuwzekerheid en dat heeft het natuurlijk te danken aan haar ligging in Fins Lapland. Niet voor niets is dit één van de meest sneeuwzekere bestemmingen van Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here